avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare anticipata

Buna ziua,
Sunt nascuta in 21 august 1956, lucrez din 18 septembrie 1975 (somera din 1 decembrie 2010), in grupa a II-a am lucrat 16 ani si 6 luni.
Va rog sa-mi raspundeti cand as putea sa ies la pensie cu limita de varsta - sau anticipata, daca mai e in vigoare din 2011?
Va multumesc tare mult !
Cel mai recent răspuns: edith maria , utilizator 18:09, 9 Ianuarie 2011
Limita de varsta la 57 ani.Reducere de 3 ani si 6 luni din 60 si 6 luni.Anticipata la 55 ani si 6 luni,cu un stagiu total de cotizare de 38 ani si 6 luni,fara stagiu asimilat. Anticipat partial la 55 ani si 6 luni,cu un stagiu de cotizare de 30 de ani si 6 luni,fara stagiu asimilat.
Va multumesc si va doresc o zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta de pensionare apeiron2 apeiron2 Data nasterii, august 1956, am 20 ani de cotizare si 13 ani grupa a II-a , as putea sa ies la pensie anticipata sau macar partiala? Multumesc mult. (vezi toată discuția)
Pensie anticipata floribell floribell Va rog frumos: Pentru o persoana de sex feminin, nascuta in data de 26 septembrie 1955, care implineste anul acesta varsta de 56 ani, iar in luna iunie 2011 ... (vezi toată discuția)