avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... varsta de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

varsta de pensionare

Data nasterii, august 1956, am 20 ani de cotizare si 13 ani grupa a II-a , as putea sa ies la pensie anticipata sau macar partiala? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:14, 22 Ianuarie 2011
Sunteti femeie sau barbat?
femeie
Limita de varsta la 58 de ani,reducere de 2 ani si 6 luni din 60 de ani si 6 luni,daca indepliniti conditia de stagiu de 30 de ani si 6 luni.Pentru anticipat trebuie sa indepliniti conditia de stagiu de 38 de ani si 6 luni.Anticipat partial incepand cu 55 ani si 6 luni,daca indepliniti si conditia de stagiu de 30 de ani si 6 luni,fara stagiu asimilat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata edith maria edith maria Buna ziua, Sunt nascuta in 21 august 1956, lucrez din 18 septembrie 1975 (somera din 1 decembrie 2010), in grupa a II-a am lucrat 16 ani si 6 luni. Va rog ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa ma pensionez? FlorinLaurentiu FlorinLaurentiu Sunt nascut in august 1954, am 33 ani stagiu de cotizare, stagiu militar cu termen redus, facultate 4 ani. Cind as putea sa ma pensionez anticipat ? (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie maria_boros maria_boros sunt o femeie de 54 ani, data nasterii este:16 noiembrie 1956,cu o vechime de aproximativ 25 ani,si as dori sa stiu cand pot sa ies la pensie la cerere, ... (vezi toată discuția)