avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... la ce varsta se iese la pensie anticipata in 2011
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

la ce varsta se iese la pensie anticipata in 2011

Mama mea este nascuta pe data de 16 iulie 1958 ,35 de ani de munca si 5 ani de grupa a 2-a .La ce varsta se poate iesi la pensie anticipata .Va rog frumos sa-mi raspundeti la aceasta intrebare .
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:00, 9 Ianuarie 2011
Limita de varsta la 61 ani si 2 luni,conditia de stagiu fiind indeplinita(31 ani si 2 luni).Anticipat la 56 ani si 2 luni cu un stagiu total de cotizare de 39 ani si 2 luni,fara stagiu asimilat.Anticipat partial la 56 ani si 2 luni,conditia de stagiu fiind indeplinita.5 ani de grupa II nu aduc nici o reducere a varstei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata alexia deacu alexia deacu Buna ziua! As dori sa imi calculati si mie cand va iesi tatal meu la pensie stiind de la el urmatoarele date:are varsta de 58 de ani,35 de ani vechime in ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie ginutza 1955 ginutza 1955 Sunt nascuta(F) in 1955 luna Dec.ziua28 cand pot iesi la pensie (anticipat sau partial anticipat) si cu ce penalizare?Mentionez ca am o vechime de 38 ani si 8 ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie conform legii nr. 263/2010 cboboc cboboc femeie nascuta pe 19 mai 1958, 33 ani munca cand se poate pensiona anticipat (vezi toată discuția)