In luna februarie imi va expira buletinul in care am adresa actuala,propietatea socrului decedat acum doi ani.Primire in spatiu de la el nu mai pot primi si succesiunea nu a fost facuta.Ce trebuie sa fac intr-o astfel de situatie.
Acum trei luni a murit si tatal meu,mama fiind decedata de acum trei ani.Apartamentul lor va fi mostenit de mine,sora mea vrea sa renunte la partea ei.Succesiunea nici eu inca nu am facut-o.Ma voi duce la politie sa cer sfaturi dar astept cu nerabdare sfaturile din partea voastra cei care cunoaste-ti legile mai bine ca mine.
Ca să faceți dovada domiciliului aveți nevoie de o declaratie pe proprie raspundere că locuiți la adresa respectivă și de nota de verificare a polițistului de ordine publică, prin care se certifică existența imobilului în care locuiți și faptul că dumneavoastră locuiți efectiv la adresa menționată în declarație.
La Serviciul de Evidenta a Populatiei puteti solicita o carte de identitate provizorie cu mentiunea ''lipsa act spatiu''. Aceasta adeverinta se elibereaza pentru maxim 1 an, insa banuiesc ca e suficient timp pentru a va rezolva problemele. Dupa ce veti intra in posesia imobilului, puteti solicita eliberarea unei noi carti de identitate, chiar daca cea provizorie mai are valabilitate.
Aveti nevoie de:
- Cerere tip (de la ghiseu sau descarcati de pe net)
- 4 poze marimea 3/4 cm tip buletin
- Certificatul de nastere - original + copie
- Certificatul de casatorie - original + copie
- Sentinta de divort ramasa definitiva - original + copie (unde este cazul)
- Certificatul de deces al sot/sotie - original + copie (unde este cazul)
- Chitanta in valoare de 4 lei - taxa de timbru
- Chitanta in valoare de 1 leu - contravaloarea cartii de identitate provizorii
- Act de identitate anterior
Chitantele se platesc din cate stiu la primarie, la Serviciul Impozite si Taxe.