avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

Buna seara! Fiica mea, in varsta de 21 ani, persoana cu handicap grav, studenta in anul II - zi, primeste pensie de intretinere in cuantum de 120 leide la tatal ei. Acesta este pensionar medical. Intrebarea mea este daca in cazul decesului acestuia ea beneficiaza de pensie de urmas si daca da, pe ce perioada? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: erika67 , utilizator 19:33, 11 Ianuarie 2011
beneficiaza in urmatoarele cazuri.a) pana la varsta de 16 ani;
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;
c) pe toata durata invaliditatii de orice grad, daca aceasta s-a ivit in perioada in care se aflau in una dintre situatiile prevazute la lit. a) sau b).

Virginia Radu
Va multumesc pentru raspuns! Tatal ei a decedat deja...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Student, pensie de urmas ozgii ozgii Buna ziua, eu sunt un student care beneficiaza de pensie de urmas. As vrea sa stiu daca in momentul angajarii la un job part-time imi voi pierde dreptul la ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas Bogdanmare Bogdanmare Buna seara! Prietena mea este orfana de ambii parinti si fiind studenta beneficiaza de o pensie de urmas. Intrebarea mea este daca mai poate primii pensia in ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas persoana handicap ellanm ellanm Buna ziua! In cazul in care o persoana cu handicap dobandeste pensie de urmas de pe urma tatalui, poate ramane si cu veniturile pe care le avea inainte, ... (vezi toată discuția)