avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit cheltuieli sponsorizare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

cheltuieli sponsorizare

la finele anului 2010 am facut o sponsorizare,m-am incadrat in limitele legale aferente cifrei de afaceri pe anul 2010 si impozitul pe profit calculat pe anul 2010
Cum se inregistreaza aceasta sponsorizare in cele doua declaratii 101.
Mentionez ca am platit impozit pe profit in cele trei trimeste ale anului 2010, impozitul pe profit fiind mai mare dacta impozitul minim
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 09:30, 7 Februarie 2011
Daca se incadreaza in limita de deductibilitate, nu trebuie sa raportati intr-un camp distinct, ci in total cheltuieli. Chiar si daca depaseati limita deductibilitatii, nu insemna ca ati comis o "ilegalitate", dar includeati depasirea in cheltuieli nedeductibile fiscal. :)

Succes!

Daca se incadreaza in limita de deductibilitate...


Dar in care dintre cele 2 declaratii se evidentiaza (daca suntem obligati la depunerea de 2 decl 101), in cazul in care sponsorizarea a avut loc in trim 4 si la trim 4 depaseste plafonul, insa cumulat pe an 2010 nu-l depaseste?

Multumesc
Daca sunteti obligati la depunerea a 2 decl 101, va trebui sa le considerati ca si cand ar fi ani fiscali diferiti, deci o raportati ca depasire in cea aferenta trim IV (prin calculul specific al partii care depaseste limita de deductibilitate).
Considerati, deci, ca sponsorizari/mecenat efectuate in primul semestru sunt deductibile in limita 0,3%/20% din primul trimestru, cu aceeasi solutie pt semestrul 2? Ca si cum ar fi ani fiscali diferiti?
Consider ca sunt doar cele doua perioade: primele 9 luni si trim IV, care dpdv fiscal, ca exceptie, se trateaza ca si cum ar fi 2 ani diferiti; nu e vorba de semestre.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare oliana oliana va rog sa ma ajutati,- cifrele sunt orientative pentru a fi mai usor de calculat In data de 30 dec.2010 am facut o sponsorizare in numerar unei echipe de ... (vezi toată discuția)
Suma disponibila pentru sponsorizari ContSters77883 ContSters77883 Stimati Colegi, am urmatoarea intrebare: Societatea comerciala cu raspundere limitat A prezinta urmatoarele cifre la sfarsitul anului 2009 (din bilant, sa ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate sponsorizare oliana oliana Daca am facut o sponsorizare in luna octombrie 2010, am calculat deductibilitatea cheltuielilor la cifra de afaceri si profitul cumulat pe anul 2010, acum ne ... (vezi toată discuția)