buna seara,
lucrez de cca 3 luni si as vrea sa am un copil.intrebarea mea este : cat trebuie sa mai astept ca sa pot ramane insarcinata pentru a putea beneficia de concediu si indemnizatie de maternitate?in conditiile in care lucrez doar de trei luni la actualul loc de munca si nu exista continuitate intre acest loc de munca si cel anterior.ma intereseaza in cat timp pot anunta starea ;)...trebuie sa astept un an sau anul se poate implini in momentul in care eu voi avea nevoie de prima zi de concediu prenatal...
nu mai trebuie sa asteptati deloc...nu cred ca aceasta dorinta nobila si extraordinara trebuie neaparat legata de faptul ca primiti sau nu primiti ajutor financiar de la stat...:confused: Oricum, pentru a beneficia de indemnizatia respectiva trebuie sa aveti cel putin 12 luni de activitate continua...
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC , trebuie ca in ultimul an anterior datei nasteri copilului, timp de 12 luni, sa fi realizat venituri din salarii, din activitati independente si din activitati agricole supuse impozitului pe venit.
Nu...nu ma intelegeti gresit...nu leg ceea ce imi doresc cel mai mult de bani...insa..aspectul nu e deloc de neglijat,pt ca stim cu totii...ca nu nasti un copil ca sa nu ai ce sa ii oferi.Si,desi nu e nici pe departe suficient ca sa poti intretine un copil indemnizatia respectiva ajuta catusi de putin...si despre concediul in cauza nu mai vorbim...pt ca cine nu isi doreste sa fie alaturi de copilul sau in momentele cele mai importante si mai frumoase?!
Deci...concret daca eu lucrez deja de 3 luni aici...+inca 9 cat tine arcina s-ar face 12 cat e nevoie sa cotizez la stat,nu?
Si,inca ceva,am uitat sa spun ca momentan am un contract determinat ,care se va prelungi la inceputul lunii februarie....
Nu este vorb aca va intelegem gresit .. legea este clara in ceea ce priveste conditiile de acordare a indemnizatiei pentru CCC.
De exemplu, daca data nasterii este preconizata a fi in decembrie 2011 atunci perioada luata in calcul in care trebuie sa faceti dovada ca ati realizat venituri supuse impozitului pe venit sau ati fost intr-o perioada asimilata este decembrie 2010 - decembrie 2011.
Acordarea indemnizatiei nu este conditionata de plata sau neplata contributiilor catre stat.
Data angajarii este 01.11.2010,insa este un contract incheiat pe perioada determinata,prelungit pana la 01.02.2011,apoi pana la 01.04.2011....contract incheiat intre mine si firma de recrutare personal pentru firma la care lucrez in prezent;dupa data de 01.04.2011 se va incheia contract pe perioada nedeterminata direct cu firma la care lucrez in prezent.in conditiile astea,as vrea,va rog sa stiu,concret cand pot anunta ca urmeaza sa am un copil.
va multumesc