Ma poate ajuta cineva in legatura cu Ordinul ANAF 2731/ privind organizarea activitatii de administrare a contribuabililor mijlocii, deoarece eu nu inteleg criteriul de baza de selectare a contribuabililor mijlocii.
Iata:
Criteriul de bază, denumit şi criteriul valoric agregat, este rezultatul agregării a 4 indicatori calculaţi pe ultimii 2 ani consecutivi celui în care se face actualizarea, selectaţi din punct de vedere economic şi bugetar în următoarele proporţii, care arată importanţa fiecărui indicator, astfel:
- volumul obligaţiilor fiscale datorate, declarate de către contribuabili - 40%;
- volumul veniturilor din activitatea de exploatare - 30%;
- volumul cheltuielilor cu personalul - 15%;
- volumul activelor imobilizate corporale şi necorporale (total) - 15%.
Aceste procente cu ce le comparam?
Am sunat la ANAF si raspunsul a fost sec:calculatorul selecteaza. Cum si in ce fel,nu au stiut sa imi spuna.
Pai, o societate din totalul veniturilor(exploatare,financiare,exceptionale),90 %din venituri sunt din exploatare.
Volumul cheltuielilor cu personalul -15%,acest procent cu cel il compara?
Volumul activelor imobilizate corporale si necorporale -15%?
Volumul declaratiilor depuse de contribuabil - 40% ?
am citit si eu ordinul
cu personalul e o treaba ca am citit si eu ceva articole cu firme care nu aveau angajatii si venituri uriase
cred ca s-a facut un calcul complex pe baza indicatorilor din bilant si din situatia raportului datoriiplati care le-au facut la ANAF
se poate sa fie un calcul, dar corect este sa fim si noi informati.
La ANAF nu au stiut sa-mi dea un raspuns logic, daca nu mai au calculatoare nu mai stiu sa calculeze? Daca, programul selecteaza contribuabilii mijlocii, inseamna ca cineva trebuie sa stie cum a fost facut, si atunci de ce nu au stiut sa ma lamureasca? Este mai usor sa zici "calculatorul selecteaza".
management financiar in forma pura
indicatori, calcule, IT
sau interese B-)
Alte discuții în legătură
Impozit profit
MIV
sunt un srl platitor de impozit pe profit la trimestru si tva la luna.
am depasit in septembrie 100.000 euro cifra de afaceri ( am calculat la cursul din ... (vezi toată discuția)