avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit profit

sunt un srl platitor de impozit pe profit la trimestru si tva la luna.
am depasit in septembrie 100.000 euro cifra de afaceri ( am calculat la cursul din 30.09.2012) .
trebuie sa platesc acum lunar si impozitul pe profit?
si daca am o cifra de afaceri de peste 100.000 euro trec la intrep. mijlocii? care sunt conditiile?
multumesc
Cel mai recent răspuns: miha7070 , utilizator 08:11, 25 Octombrie 2012
Impozitul pe profit ramane tot la trimestru, pentru incadrarea in categoria intrepr.mijlocii este Ordinul 2731/2010 , art.1.:
Art. 1
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, prin administratiile finantelor publice pentru contribuabilii mijlocii, administreaza contribuabilii, persoane juridice romane, cu exceptia institutiilor publice, care au domiciliul fiscal in raza teritoriala a judetelor sau a municipiului Bucuresti, dupa caz, denumiti in continuare contribuabili mijlocii, inclusiv entitatile rezultate in urma divizarii ori a fuziunii cu alti contribuabili.
(2) Criteriile de selectie a contribuabililor mijlocii prevazuti la art. 1 se pot actualiza anual, prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
(3) Contribuabilii mijlocii definiti conform alin. (1) sunt selectati potrivit urmatoarelor criterii de selectie:
A. Criteriul de baza, denumit si criteriul valoric agregat, este rezultatul agregarii a 4 indicatori calculati pe ultimii 2 ani consecutivi celui in care se face actualizarea, selectati din punct de vedere economic si bugetar in urmatoarele proportii, care arata importanta fiecarui indicator, astfel:
•volumul obligatiilor fiscale datorate, declarate de catre contribuabili — 40%;
•volumul veniturilor din activitatea de exploatare — 30%;
•volumul cheltuielilor cu personalul — 15%;
•volumul activelor imobilizate corporale si necorporale (total) — 15%.
B. Criteriul insolventei: sunt contribuabili cu domiciliul fiscal pe raza fiecarui judet, aflati in procedura insolventei, care au creante fiscale mai mari de 3 milioane lei.


Mai este si Ordinul 3577/2011 care il completeaza pe cel de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere mica sau mijlocie? nico75 nico75 Buna! Care sunt criteriile dupa care o societate comerciala se considera mica? Va rog sa-mi spuneti baza legala. Multumesc!:"> (vezi toată discuția)
Societati comerciale gabicocis gabicocis Care este baza legala pentru mutarea unui SRL de la contribuabili mici la contribuabili mijlocii? (vezi toată discuția)