avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general intreprindere mica sau mijlocie?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

intreprindere mica sau mijlocie?

Buna!
Care sunt criteriile dupa care o societate comerciala se considera mica?
Va rog sa-mi spuneti baza legala.
Multumesc!:">
Cel mai recent răspuns: bosch , utilizator 14:18, 31 Martie 2011
-microintreprinderi: acele intreprinderi care au de la 0 pana la 9 salariati (inclusiv) si cel putin unul dintre indicatorii „cifra de afaceri anuala neta”, respectiv „active totale”, este mai mic decat plafonul de 2 milioane de euro (inclusiv) echivalent in lei.

- intreprinderi mici: acele intreprinderi care au intre 10 si 49 de salariati (inclusiv) si cel putin unul dintre indicatorii „cifra de afaceri anuala neta”, respectiv „active totale”, se incadreaza in plafonul de cel mult 10 milioane de euro (inclusiv) echivalent in lei.

-intreprinderi mijlocii: cele care au intre 50 si 249 de salariati (inclusiv) si cel putin unul dintre indicatorii „cifra de afaceri anuala neta”, respectiv „active totale”, se incadreaza in plafonul de cel mult 50 milioane de euro (inclusiv) echivalent in lei pentru cifra de afaceri anuala neta si respectiv in plafonul de cel mult 43 milioane euro (inclusiv) pentru activele totale.

LEGEA nr.346 din 14 iulie 2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare

conform Ordinul 2731/2010 privind organizarea activitatii de administrare a contribuabililor mijlocii la administratiile finantelor publice pentru contribuabilii mijlocii din cadrul directiilor generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti.
"Art. 1
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, prin administratiile finantelor publice pentru contribuabilii mijlocii, administreaza contribuabilii, persoane juridice romane, cu exceptia institutiilor publice, care au domiciliul fiscal in raza teritoriala a judetelor sau a municipiului Bucuresti, dupa caz, denumiti in continuare contribuabili mijlocii, inclusiv entitatile rezultate in urma divizarii ori a fuziunii cu alti contribuabili.
(2) Criteriile de selectie a contribuabililor mijlocii prevazuti la art. 1 se pot actualiza anual, prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
(3) Contribuabilii mijlocii definiti conform alin. (1) sunt selectati potrivit urmatoarelor criterii de selectie:
A. Criteriul de baza, denumit si criteriul valoric agregat, este rezultatul agregarii a 4 indicatori calculati pe ultimii 2 ani consecutivi celui in care se face actualizarea, selectati din punct de vedere economic si bugetar in urmatoarele proportii, care arata importanta fiecarui indicator, astfel:
volumul obligatiilor fiscale datorate, declarate de catre contribuabili — 40%;
volumul veniturilor din activitatea de exploatare — 30%;
volumul cheltuielilor cu personalul — 15%;
volumul activelor imobilizate corporale si necorporale (total) — 15%.
B. Criteriul insolventei: sunt contribuabili cu domiciliul fiscal pe raza fiecarui judet, aflati in procedura insolventei, care au creante fiscale mai mari de 3 milioane lei. "

Totusi, nu gasesc nicaieri o interpretare pe intelesul tuturor a acestui ordin.

Ne poate explica si noua cineva care anume sunt conditiile de trecere la Contribuabili Mijlocii conform Ordinul 2731/2010 ?

Ne-ar prinde bine niste exemple....


Multumim anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit profit MIV MIV sunt un srl platitor de impozit pe profit la trimestru si tva la luna. am depasit in septembrie 100.000 euro cifra de afaceri ( am calculat la cursul din ... (vezi toată discuția)
Clasificarea imm-urilor teodor82 teodor82 Buna ziua. Va rog sa ma indrumati catre cadrul legislativ care reglementeaza clasificarea IMM-urilor. Va rog sa imi confirmati faptul ca o intreprindere cu ... (vezi toată discuția)