avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legislatie in munca - lumina naturala birou
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legislatie in munca - lumina naturala birou

Buna ziua,

As dori sa stiu daca exista in legislatia muncii mentiunea cu privire la lumina naturala dintr-un birou. Acum sunt intr-o incapere ce nu are nicio fereastra. Este normal asa ceva?
Cel mai recent răspuns: andrei_emil , utilizator 15:19, 10 Ianuarie 2011
exista legislatie cu privire la ergonomia muncii, dar din pacate nu se aplica...:confused:
Nu exista o asemenea prevedere in legislatia muncii (inclusiv a celei conexe privind securitatea si sanatatea in munca). Exista insa prevederi care obliga angajatorul la asigurarea conditiilor necesare desfasurarii activitatii, fara a pune in pericol sanatatea angajatului. Daca lumina artificiala asigurata este corespunzatoare, atunci nu este nicio problema. Daca insa, considerati ca nu este asa, iar lumina artificiala asigurata va poate dauna sanatatii, adresati o solicitare scrisa angajatorului pentru remedierea acestei situatii si apoi, in functie de raspuns, puteti sesiza si organele cu atributii de control in domeniul SSM.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norme spatiu salariati StefanaSorescu StefanaSorescu Buna ziua, spuneti-mi va rog, exista vreo reglementare prin care angajatorul este obligat sa ii asigure salariatului un birou (incapere) luminata si aerisita ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! imi desfasor activitatea intr-un birou in cadrul unei ... Ssm3 Ssm3 Buna ziua! Imi desfasor activitatea intr-un birou in cadrul unei insitutii publice, acesta nu are fereastra pentru a avea lumina naturala si nici sistem de ... (vezi toată discuția)
Sanatate si securitate in munca meya1808 meya1808 Va rog sa ma ajutati cu un model de "Instructiuni proprii de sanatate si securitate in munca pentru activitatea de prelucrare automata a datelor" . (vezi toată discuția)