avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... daune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

daune

In recurs am fost achitat pentru infractiunea de talharie.
Am platiti la procuror amenda de 800 Ron.

Ii pot recupera cumva?
Pot sa le cer daune celor care m-au dat in tribunal?cam cat si cum?

Va multumesc mult.
daca ai fost achitat ce amenda ai platit la procuror? ori esti nevinovat ori nu.
matahachiro a scris:

daca ai fost achitat ce amenda ai platit la procuror? ori esti nevinovat ori nu.

a fost achitat in recurs.
se pare ca a contestat ordonanta procurorului,si a castigat.

acum poate s aceara daune de la cel care a depus plangerea.
tilharia se sanctioneaza cu inchisoarea intre 3 si 18 ani, fara posibilitatea alternativa a amenzii. de aici nu inteleg de unde vine amenda ce a fost achitata catre procuror.
matahachiro a scris:

tilharia se sanctioneaza cu inchisoarea intre 3 si 18 ani, fara posibilitatea alternativa a amenzii. de aici nu inteleg de unde vine amenda ce a fost achitata catre procuror.

amenda adminstrativa.
cu siguranta la asta se referea.
a contestat amenda administrativa,si probabil sa desfiintat ordonanta.
Daca este vorba despre aplicarea unei amenzi administrative a procurorului,conform art.18/1 c.pen,nu prea sunteti nevinovat suta la suta.
Vreti sa ne prezentati o copie a ordonantei acestuia,din care sa rezulte motivele aplicarii amenzii ?

Alte discuții în legătură

Va implor nu imi ocolitzi mesajul....numai pot dormi noaptea.... ochi_frumosi ochi_frumosi Buna ziua sunt o fata care lucra in Mall Vitan. Nush cum sa incep doarece imi tremura si acuma mana . La plecare intr-o seara din magazin mi-am dorit un tricou ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa zahsor zahsor Daca achit amenda administrativa in valoare de 1000 lei in 48 ore, beneficiez de reducere de 50% ? (vezi toată discuția)
Plangere contra ordonantei procurorului soldata cu o sanctiune si mai drastica decat cea initiala? mariapopescu mariapopescu Daca paratul face contestatie la ordonanta data de procuror prin care este anuntat ca are de achitat 500 lei amenda administrativain urma plangerii depusa de ... (vezi toată discuția)