Daca paratul face contestatie la ordonanta data de procuror prin care este anuntat ca are de achitat 500 lei amenda administrativain urma plangerii depusa de partea vatamata , exista riscul ca in loc sa scape de amenda adiminsitativa ,sa se trezeasca cu o sanctiune mai grava decat asta?
Este adevarat ca exista o lege conform careia la plangerea depusa contra ordonantei procurorului ,partea care a facut contestatia,adica paratul in cazul nostru,nu poate primi o rezolutie mai grava decat cea initiala astfel incat depunand contestatie nu risca nimic decat in cel mai rau caz sa ramana valabila ordonanta initiala?
cand inculpatul contesta ordonanta data de procuror se poate astepta la orice solutie, inclusiv sa se dispuna inceperea urmaririi penale, pentru ca procurorul ierarhic superior analizeaza temeincia si legalitatea solutiei propuse initial.
in concluzie, dvs sunteti partial dezinformat, pentru ca ce ziceti dvs este valabil dar numai in situatia cailor de atac ale hotararilor juddecatoresti (apel, recurs) si numai in ceea ce priveste propriul apel sau recurs.
Multumesc pentru raspuns.
Deci cel mai bine este sa achite amenda administrativa,indiferent daca partea vatamata depune sau nu contestatie la ordonanta procurorului pentru a nu risca sa se trezeasca cu o rezolutie si mai grava decat amenda administrativa.
Am inteles bine,da?
Anulare acte
Nina1
In cadrul unui dosar penal privind infractiuni de fals ca urmare a efectuarii expertizei grafice s-a constatat autorul unor acte intocmite in fals prin ... (vezi toată discuția)