avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Urmatoarea cale de atac dupa plangerea la prim-procuror
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Urmatoarea cale de atac dupa plangerea la prim-procuror

Buna ziua,
Sunt parte vatamata intr-un dosar penal care s-a aflat in faza instrumentarii de catre procuror. Procurorul a dat o rezolutie care m-a nemultumit si am facut plangere la primul procuror. Acesta (primul procuror) a mentinut rezolutia procurorului asa ca nu imi mai ramane decat sa ma adresez instantei.

Nelamuririle sunt urmatoarele: trebuie sa ma adresez instantei cu plangere impotriva rezolutiei primului procuror sau a procurorului care a dat rezolutia initiala? De asemenea, as vrea sa stiu daca actiunea in instanta, pe penal, se timbreaza sau nu, ca parca am citit undeva ca nu s-ar timbra (nu e vorba de bani ci de faptul ca pentru a afla ce timbru trebuie sa pun, trebuie sa stau la o coada imensa la registratura tribunalului). Si inca o nelamurire: hotararea tribunalului este si ea recurabila? Daca da, unde?

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2009
georgeandrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: allissa , utilizator 17:38, 24 Decembrie 2009
Actiunea penala nu se timbreaza.Solutia pe care o veti primi in prima instanta, va putea fi atacata cu recurs , la instanta,superioara,urmatoare.Depinde de infractiune si de instanta competenta sa judece plangerea impotriva rezolutiei procurorului.Daca plangerea se face la judecatorie, recursul va fi solutionat de tribunal.Daca plangerea se face la tribunal, recursul se va face la Curtea de Apel.
Cu scuzele de rigoare, nu m-am lamurit daca plangerea pe care o inaintez tribunalului o fac impotriva rezolutiei initiale a procurorului sau a celei a primului procuror?
Plangerea la instanta o veti face impotriva solutiei data de procuror , deoarece aceasta va nemultumeste .Deoarece si solutia data de prim procuror, cea de a mentine rezolutia data de procuror ,va nemultumeste , puteti face plangere la instanta conform art. 278 indice 1 . Iar dacasi acea solutie va va fi defavorabila, aveti deschisa si calea recursului.
Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2009
ContSters47264, utilizator
Plangerea se face impotriva solutiei procurorului de caz, nu a solutiei date de catre procurorul ierarhic superior. Din dispozitiile art 278 indice 1 reiese clar acest fapt; mai mult decat atat, in acelasi articol in cadrul punctului 2, este prevazuta ipoteza in care prim procurorul omite sa solutioneze plangerea. Oricum, important este sa faceti plangerea in termenul legal, sa o intemeiati in drept si sa criticati temeinic solutia. Succes!
georgeandrei a scris:

Buna ziua,
Sunt parte vatamata intr-un dosar penal care s-a aflat in faza instrumentarii de catre procuror. Procurorul a dat o rezolutie care m-a nemultumit si am facut plangere la primul procuror. Acesta (primul procuror) a mentinut rezolutia procurorului asa ca nu imi mai ramane decat sa ma adresez instantei.

Nelamuririle sunt urmatoarele: trebuie sa ma adresez instantei cu plangere impotriva rezolutiei primului procuror sau a procurorului care a dat rezolutia initiala? De asemenea, as vrea sa stiu daca actiunea in instanta, pe penal, se timbreaza sau nu, ca parca am citit undeva ca nu s-ar timbra (nu e vorba de bani ci de faptul ca pentru a afla ce timbru trebuie sa pun, trebuie sa stau la o coada imensa la registratura tribunalului). Si inca o nelamurire: hotararea tribunalului este si ea recurabila? Daca da, unde?
Multumesc.

Cititi informatia de la link-ul de mai jos si cititi si alte postari care au legatura cu "plangere impotriva rezolutiei" de pe acest forum....o sa gasiti raspunsul la multe intrebari.
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala cf. art.262 codul muncii Ednis Ednis Am facut o plangere penala la Parchet pt. neexecutarea unei sentinte civile definitive de reincadrare in functie cf. atributiilor din fisa postului.Ce optiuni ... (vezi toată discuția)
Recurs omul omul buna ziua.am fost cercetat penal oentru viol.am primit o amenda adminstrativa. partea vatamata a facut plangere impotriva rezolutiei,prim procurorul a ... (vezi toată discuția)
Recurs n.u.p mancipri mancipri se poate face recurs la solutia de n.u.p. data de parchet . daca da ....unde !? (vezi toată discuția)