avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recurs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recurs

buna ziua.am fost cercetat penal oentru viol.am primit o amenda adminstrativa.

partea vatamata a facut plangere impotriva rezolutiei,prim procurorul a mentinuto,instanta de fond la fel.

am fost si am vorbit cu grefiera,si a spus ca judecatoare este foarte minutioasa,si ca a dat solutia corecta.

acum inrecurs,pot fi trimis in inchisoare?se poate ca procurorii si judecatoarea de fond sa fi gresit?am platit amenda.nu mi-am recunoscut fapta.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:27, 10 Noiembrie 2010
in recurs se va examina cauza din nou sub toate aspectele....nu va putem da un raspuns sigur daca judecatoarul de fond a gresit sau nu pentru ca nu cunoastem datele dosarului...daca sunteti nevinovat o sa se mentina probabil hot de la fond..SUCCES
Greu de crezut ca va condamna.
Se intelege ca nu sunt probe, altfel erati deja in instanta pe fond.
asa,este.probe insuficiente,desi fapta exista.
Nu puteti fi condamnat la inchisoare acum in recurs pentru ca pana una alta la acest moment va judecati intr-un recurs impotriva sentintei instantei de fond pe procedura prev. art.278 indice 1 c.p.p , deci pe o plangere impotriva rezolutiei procurorului.
Pentru a fi condamnat trebui sa va judecati in prealabil pe fondul cauzei - pe infractiunea de viol.
Acum in recurs instanta are urmatoarele variante:
-respinge ca recursul nefondat , mentine sentinta instantei de fond si pe cale de consecinta rezolutia procurorului,
-admite recursul, caseaza sentinta instantei de fond, iar pe fond admite plangerea, desfiinteaza rezolutia procurorului si:
a.-fie trimite cauza instantei de fond spre judecare cand la dosar sunt probe suficiente, urmand ca in complet legal constituit cauza sa fie judecata conform dispozitiilor privind judecata in prima instanta,
b.-fie trimite cauza procurorului in vederea inceperii urmaririi penale sau redeschiderii urmaririi penale, indicand totodata si faptele si imprejurarile ce urmeaza a fi constatate si prin ce anume mijloace de proba.
Angajati avocat, pentru ca in functie de solutia din recurs povestea se va opri aici sau nu, deci e important sa va aparati corespunzator.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia tribunalului- continuarea judecatii. suparattul suparattul La judecatorie,instanta de fond respinge ca nefondata plangerea impotriva ordonantei procurorului de NUP (s-a apreciat ca nu s-a depus plangere prealabila in ... (vezi toată discuția)
Cale de atac impotriva unei sentinte penale - art. 278^1 din c. proc. pen., multescu99 multescu99 Potrivit ART. 278^1 din C. Proc. Pen., (1) Dupa respingerea plangerii facute conform art. 275-278 impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei nup a procurorului adinita adinita o agentie de stat a facut plangere penala unui angajat.in urma cercetarilor a primit nup.s-a facut plangere impotriva rezolutiei procurorului si s-a obtinut ... (vezi toată discuția)