avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere impotriva rezolutiei NUP a procurorului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere impotriva rezolutiei NUP a procurorului

o agentie de stat a facut plangere penala unui angajat.in urma cercetarilor a primit nup.s-a facut plangere impotriva rezolutiei procurorului si s-a obtinut tot nup.agentia a facut iar plangere impotriva rezolutiei atat la parchet cat si la judecatorie.( a doua oara).ce se poate intampla mai departe?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:57, 18 Mai 2013
Art.278^1c.p.p.
............
(8)Judecătorul pronunţă una dintre următoarele soluţii:

a) respinge plângerea, prin sentinţă, ca tardivă sau inadmisibilă ori, după caz, ca nefondată, menţinând rezoluţia sau ordonanţa atacată;

b) admite plângerea, prin sentinţă, desfiinţează rezoluţia sau ordonanţa atacată şi trimite cauza procurorului, în vederea începerii sau redeschiderii urmăririi penale, după caz. Judecătorul este obligat să arate motivele pentru care a trimis cauza procurorului, indicând totodată faptele şi împrejurările ce urmează a fi constatate şi prin care anume mijloace de probă;

c) admite plângerea, prin încheiere, desfiinţează rezoluţia sau ordonanţa atacată şi, când probele existente la dosar sunt suficiente, reţine cauza spre judecare, în complet legal constituit, dispoziţiile privind judecata în primă instanţă şi căile de atac aplicându-se în mod corespunzător.

(9)În cazul prevăzut în alin. 8 lit. c), actul de sesizare a instanţei îl constituie plângerea persoanei la care se referă alin. 1.

(10)Hotărârea judecătorului pronunţată potrivit alin. 8 este definitivă.
.......
Daca nu a aparut nimic nou fata de trecut nu se poate intampla nimic...nou...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac impotriva unei sentinte penale - art. 278^1 din c. proc. pen., multescu99 multescu99 Potrivit ART. 278^1 din C. Proc. Pen., (1) Dupa respingerea plangerii facute conform art. 275-278 impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantelor date de catre procuror alexa_mihaela alexa_mihaela buna ziua!va rog respectuos sa imi raspundeti si mie la o intrebare:am facut contestatie la judecatorie impotriva rezolutiei data de catre procuror.daca si ... (vezi toată discuția)
Cim suspendat ionutdima13 ionutdima13 daca procurorul da nup eu ma pot intoarce la servici sau angajatorul o poate contesta ca sa mai ma tina pe bara. (vezi toată discuția)