avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere impotriva ordonantelor date de catre procuror
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere impotriva ordonantelor date de catre procuror

buna ziua!va rog respectuos sa imi raspundeti si mie la o intrebare:am facut contestatie la judecatorie impotriva rezolutiei data de catre procuror.daca si decizia judecatoriei imi este nefavorabila pot sa fac recurs la aceasta?si daca da in cat timp?va multumesc anticipat pentru raspuns.
decizia judecatoriei este irevocabila, nu mai puteti face recurs
Trebuie sa depuneti plangerea la judecatorie in 20 de zile de la expirarea termenului la care procurorul trebuie sa va raspunda sesizarii dvs.
Aceste termen este tot de 20 de zile.
Prin urmare, trebuie sa asteptati sa treaca 20 de zile de la data depunerii sesizarii la procuror, iar de la acest termen sa nu depasiti 20 da zile pentru a sesiza judecatoria.
va multumesc pentru raspuns
Art. 2781: Plangerea in fata judecatorului impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata:
(8) Judecatorul pronunta una dintre urmatoarele solutii:

a) respinge plangerea, prin sentinta, ca tardiva sau inadmisibila ori, dupa caz, ca nefondata, mentinand rezolutia sau ordonanta atacata;

b) admite plangerea, prin sentinta, desfiinteaza rezolutia sau ordonanta atacata si trimite cauza procurorului, in vederea inceperii sau redeschiderii urmaririi penale, dupa caz. Judecatorul este obligat sa arate motivele pentru care a trimis cauza procurorului, indicand totodata faptele si imprejurarile ce urmeaza a fi constatate si prin care anume mijloace de proba;
[editat- articolul 10 a suferit modificari, in sensul ca nu mai exista posibilitatea atacarii cu recurs ]
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Daca ati adresat plangerea direct instantei de judecata fara sa o atacati in prealabil conf.278 c.p.p. la procurorul ierarhic superior o sa fie respinsa ca inadmisibila.
Hotararea pronuntata conf.art.278^1alin.8 c.p.p. este definitiva.

@dany2013:
alin.10 a fost modificat prin art.XVII pct.39 din Legea nr.202/2010.
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2013
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac impotriva unei sentinte penale - art. 278^1 din c. proc. pen., multescu99 multescu99 Potrivit ART. 278^1 din C. Proc. Pen., (1) Dupa respingerea plangerii facute conform art. 275-278 impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale ... (vezi toată discuția)
Pot ataca in instanta rezolutia procurorului de n.u.p? Traian ionescu Traian ionescu Am facut o plangere de abuz in serviciu .Procurorul , fara sa ma audieze macar a dat n.u.p..Am contestat la superior.Mi s-a respins.pot s-o atac in instanta? ... (vezi toată discuția)
As dori un sfat corina1983 corina1983 Tatal meu a fost batut acum 2 ani de un vecin,in strada..ziua in amiaza mare. Are certificat medico legal de 8-9 zile,martori...cercetarile la politie au ... (vezi toată discuția)