Subscriu la ce va raspuns Dl spike00spieg... Puteti face plangere impotriva ordonantei de scoatere de sub urmarire penala, numai in cazul cand aveti alte probe de care procurorul nu a avut cunostinta,,doar numai intr-o astfel de situatie poate veti avea castig de cauza. Dar cum ingrijirea medicala a fost numai de 8-9 zile,,vatamarea corporala nu este grava ..Si nuci nu era de competenta materiala a politiei si parchetului, Trebuiea sa va adresati direct Judecatoriei unde puteati sa solicitati daune materiale si morale..asa ca v-ati impiedicat singur cu autoritatile..
In primul rand folositi termenul de recurs in conditiile in care in procedura plangerii impotriva actelor procurorului cat si plangerii in fata judecatorului impotriva rezolutiilor si ordonatelor acestuia de netrimitere in judecata nu exista notiunea de recurs ci doar de plangere, fapt care ma duce la ideea ca nu sunteti familiarizat cu procedura penala si nici cu modalitatea de aparare in astfel de cazuri.
Apoi, daca ati respectat termenele prevazute de art 278 si 278 indice 1 c.proc pen. (desi tare ma indoiesc ), dupa formularea plangerii la instanta veti primi citatie si va urma judecata pe plangerea formulata.
In procedura prev de art 278 ind. 1 c.proc.pen. puteti propune probe noi, inscrisuri, iar in urma judecarii plangerii dvs. instanta poate:
a) respinge plângerea, prin sentinţă, ca tardivă sau inadmisibilă ori, după caz, ca nefondată, menţinând rezoluţia sau ordonanţa atacată;
b) admite plângerea, prin sentinţă, desfiinţează rezoluţia sau ordonanţa atacată şi trimite cauza procurorului, în vederea inceperii sau redeschiderii urmăririi penale.
Judecătorul este obligat să arate motivele pentru care a trimis cauza procurorului, indicând totodată faptele şi împrejurările ce urmează a fi constatate şi prin care anume mijloace de probă;
c) admite plângerea, prin încheiere, desfiinţează rezoluţia sau ordonanţa atacată şi, când probele existente la dosar sunt suficiente, reţine cauza spre judecare, în complet legal constituit, dispoziţiile privind judecata în primă instanţă şi căile de atac aplicându-se în mod corespunzător.
Angajati avocat.
@atapu
Despre ce recurs vorbim aici?
Numai hotărârile pronunţate înainte de intrarea în vigoare a Legii 202/2010 mai puteau fi atacate cu recurs.
Hotărârea judecătorului este definitivă potrivit art.278 ind.1.al.10 c.proc.pen.