avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala cf. art.262 Codul muncii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala cf. art.262 Codul muncii

Am facut o plangere penala la Parchet pt. neexecutarea unei sentinte civile definitive de reincadrare in functie cf. atributiilor din fisa postului.Ce optiuni am in cazul in care plangerea are NUP pt. cel impotriva caruia aceasta este indreptata?
Cel mai recent răspuns: Ednis , utilizator 18:06, 20 Iunie 2012
sa faceti [plangere impotriva rezolutiei.
...si daca si raspunsul la plangerea impotriva rezolutiei este acelasi...adica sa se mentina hotararea anterioara?
Multumesc anticipat
În termen de 20 de zile de la primirea rezoluţiei prin care a fost dispusă nup, puteţi face plângere la procurorul ierarhic , împotriva acestei soluţii. Dacă soluţia prim procurorului va fi menţinută, în termen de 20 de zile de la primirea soluţiei acestuia vă veţi putea adresa cu plângere insanţei competente să judece cauza în prima instanţă .
ca sa sintetitez...plangere...rezolutie impotriva solutiei...plangere prim-procuror si in final sa-l dau in judecata.Corect?
Da, dar plângerea în faţa instanţei penale nu este echivalentă cu a da în judecată pe cineva, ci este chiar o plângere, tot împotriva rezoluţei procurorului ( vedeţi art. 278 indice 1 din codul de procedură penală) .

Alte discuții în legătură

Art 278 al3c.p.p. liviuu liviuu Ma puteti ajuta ca nu am gasit pe net acest articol. La ce se refera? (vezi toată discuția)
Plângere contra rezloluþiei procurorului depusã direct la judecãtorie adinita adinita O plingere penala a fost solutionata de catre Procurorul de caz cu NUP,ulterior a fost atacata rezolutia la Prim Pr.,acesta a desfiintat rezolutia si a dispus ... (vezi toată discuția)
Plangerea inpotriva rezolutiilor procurorului ContSters83761 ContSters83761 Buna seara !Am o intrebare pe care o adresez cu speranta ca ma poate lamurii cineva .Cumnatul x a primit instiintare de la parchet de pe langa o judecatorie ... (vezi toată discuția)