oct_12345 a scris:
Buna ziua,
In aprilie 2011, am fost citata intr-un proces la Parchetul de pe langa Curtea de APEL , in calitate de invinuit, pe motiv ca fisa medicala pentru obtinerea permisului auto, din anul 2006 este falsa...
La o anumita perioada am primit o instiintare, ca a fost scoasa de sub urmarire penala...
...cand am primit citatia, prin care mi se aduce la cunostinta ca trebuie sa ma prezint la Curtea de APEL , in calitate de PETENT, citez:"pentru FOND-plangere impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata (art.278 ind.1C.p.p.)....etc, apararea este obligatorie, iar in cazul in care partea nu isi alege aparator, i se va desemna un aparator din oficiu."
Nu ne spuneti cine a facut initial plangerea la parchet pentru acea fisa medicala.
Din cate inteleg eu, dvs. ati fost scoasa de sub urmarire penala, fiind sanctionata administrativ.
Asta inseamna ca in urma cercetarilor, s-a constatat ca fapta nu prezinta un pericol grav, si s-a sanctionat de parchet ca simpla contraventie, nu infractiune.
In schimb, cel care a facut sesizarea la parchet (probabil biroul politiei rutiere) a fost nemultumit de aceasta rezolutie a parchetului de scoatere de sub urmarire, si a formulat la Curtea de apel plangere impotriva rezolutiei procurorului de netrimitere in judecata (art.278 ind.1C.p.p.).
Va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat, pentru ca sunt toate sansele sa fie admisa plangerea intimatului si sa va trimita in judecata cu dosar penal, sau sa retrimita dosarul la parchet pentru continuarea cercetarilor.
Dvs. ati contestat amenda, dar mai este pe rol in paralel si aceasta plangere impotriva rezolutiei procurorului de netrimitere in judecata, pe care sigur nu ati formulat-o dvs, pentru ca va era favorabila.