Intr-un dosar de delapidare, invinuita a fost scoasa de sub urmarire penala prin ordonanta a procurorului. Impotriva ordonantei reclamantul a facut plangere adresata prim - procurorului, care prin rezolutie a dispus respingerea plangerii. Impotriva rezolutiei prim - procurorului s-a facut plangere la judecatorie. Pe tot parcursul urmaririi penale reclamantul a solicitat efectuarea unor expertize, iar aceste cereri au fost respinse de procuror, considerand ca nicio expertiza ceruta nu ar fi concludenta. Poate cere reclamantul la prima zi de infatisare la Judecatorie efectuarea expertizelor respective?
Da.
Se solicita proba si se motiveaza de ce este ceruta, sa se dovedeasca ce anume . Proba, in cauza expertiza, trebuie sa aiba legatura cu cauza si sa ajute la rezolvarea ei.
Inocentia
Partea care propune efectuarea unei expertize trebuie să arate împrejurările de fapt a căror lămurire necesită cunoştinţe de specialitate, pentru a se putea discuta şi aprecia pertinenţa şi concludenţa probei solicitate.
Poate fi ceruta expertiza daca indeplineste conditiile de a fi pertinenta, concludenta si utila spre o justa solutionare a cauzei...de asemenea, se stabilesc obiectivele care trebuie sa lamureasca situatia din punctul de vedere al specialistului...
Nu.
In cazul plangerilor contra rezolutiilor procurorului "judecatorul, solutionand plangerea, verifica rezolutia sau ordonanta atacata, pe baza lucrarilor si a materialului din dosarul cauzei si a oricaror inscrisuri noi prezentate.
Concret,corecta si la obiect opinia distinsei colege gabriela.
In cazul plangerilor impotriva actelor ,masurilor dispuse de procuror,NU se mai accepta alte probe,deci nici expertiza
A se parcurge deciziile promovate de catre Procurorul General al Parchetuui de pe langa Inalta Curte de Castie si Justitie ,referitor la obiectul plangerii impotriva masurii luate de procuror Decizia nr LVII (57) din 24 septembrie 2007 publicata in Monitorul Oficial nr 283/11 aprilie 2008 si urmatorele .
Plangere penala !?
tutu12
In urma unei plangeri pe art. 307 C. penal , avand o rezolutie NUP ( fapt des intalnit in Parchetele tarii ) , ca asa stiu domnii procurori sa interpreteze ... (vezi toată discuția)