avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces pierdut pt neplata pensiei alimentare. E ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces pierdut pt neplata pensiei alimentare. E posibil asa ceva??

Sunt divortata de 6 ani si fostul meu sot nu a platit niciodata pensia alimentara. Acum 3 ani i-am facut plangere penala la politie . Ancheta a durat enorm de mult si dupa multe insistente, dosarul a ajuns la parchet unde procurorul a dat ca solutie "neinceperea urmaririi penale" , desi fusese dovedita reaua credinta.
Ulterior facut plangere impotriva rezolutiei date de procuror, adica fostul meu sot a primit doar o amenda administrativa si atat.
Mi se pare strigator la cer acest lucru si sunt revoltata de faptul ca dreptul copilului meu si protectia mea ca mama singura, nu sunt aparate.
Luni, am recurs, la Curtea de Apel..
Ce sanse credeti ca pot avea sa schimb decizia initiala a procurorului ???

Multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:57, 31 Martie 2012
ati luat-o pe o cale gresita. calea este pe civil nu pe penal, deci nu la procuror trebuia sa ajungeti - acolo e alta treaba (e greu sa obtii condamnarea pentru abandon familial).
1. cum ati ajuns la Curtea de Apel, poate la Tribunal.
2. dumneavoastra acum nu va judecati cu sotul, ci cu Parchetul - Statul - Procurori - Sistemul, ati facut plangere impotriva rezolutiilor/ordonantelor emise de Procurori.
3. Ce puteti castiga este fie sa retrimita dosarul la Parchet pentru refacere/completare dosar de urmarire penala, fie sa va trimita dosarul la instanta de fond pentru rejudecare, abia atunci putem vorbi ca va judecati cu fostul sot.
4. sunt cazuri in care pentru ucidere din culpa s-a dat NUP si amenda administrativa;
5. daca sotul a recunoscut ca nu a platit pensia de intretinere si tot odata face dovada faptului ca nu a obtinut venituri, e cam greu sa castigati ceva, in sensul de a fi condamnat - in speta vorbim de dosar penal, obligarea la plata pensie restante e accesorie plangerii penale.
Nu cred ca aveti drept la recurs daca am inteles eu bine.
Recursul se va respinge ca inadmisibil.
Ar trebui sa reveniti cu o precizare , respectiv in privinta recursului formulat.
Ati formulat recurs impotriva sentintei judecatoriei prin care instanta a respins plangerea formulata impotriva rezolutiilor sau ordonantelor de netrimitere in judecata intemeiata pe disp.art 278 ind. 1 c.proc.pen.?
Acest recurs il aveti luni la Curtea de Apel?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept penal - respingere plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului formulata in termen Lucian27 Lucian27 Am formulat plangere impotriva rezolutiei prim- procurolului la Judecatorie si mi-a respins-o ca tardiv formulata, desi pot dovedi cu stampila de plicul ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva unei amenzi administrative oct_12345 oct_12345 Buna ziua, In aprilie 2011, am fost citata intr-un proces la Parchetul de pe langa Curtea de APEL , in calitate de invinuit, pe motiv ca fisa medicala pentru ... (vezi toată discuția)
Penal-contestarea rezolutiei la instanta proces_ro proces_ro Pe 5 dec 2013 am depus la Prim-Procuror contestatia mea impotriva rezolutiei de NUP. Nu am primit inca nici un raspuns. Pe 14 ian 2014 vreau sa trimit ... (vezi toată discuția)