avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... acordare indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

acordare indemnizatie de somaj

conform ultimelor modificari ale legii 76, beneficiaza de indemnizatia de somaj cei ce au 12 luni consecutive lucrate in ultimele 24?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:22, 10 Ianuarie 2011
1. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive, numai ca in Legea 76/2002 s-a introdus un nou articol care spune:
Art.37.1
(1) La stabilirea stagiului minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii, prevazut la art. 34 alin. (1) lit. a), nu se iau in considerare perioadele care reprezinta stagiu de cotizare utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj.
(2) Perioadele care reprezinta stagiu de cotizare si care au fost utilizate pentru stabilirea si acordarea anterioara a unui drept la indemnizatie de somaj, prevazute la alin. (1), se iau in considerare la stabilirea stagiului de cotizare in functie de care se stabileste perioada pentru care se acorda indemnizatia de somaj si cuantumul acestui drept, prevazut la art. 39.

2. Datorita prevederilor acestui articol cei care au beneficiat recent de indemnizatie de somaj trebuie sa lucreze 12 luni consecutive pentru a beneficia din nou de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum as putea sa mai beneficiez de somaj? Elinia Elinia Din mai 2009 pana in 23 august 2010 am lucrat.Din 23 august 2010 si pana in 23 mai 2011sunt in somaj(am dreptul la 9 luni).Intrebarea este ce pot face sa mai ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj flavius1963 flavius1963 Anul trecut am beneficiat de somaj 10 luni ,dupa care am fost angajat pe perioada determinata.anul acesta este posibil sa imi pierd locul de munca dupa 11 luni ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj repetat lozanu lozanu Buna tuturor! O persoana care a fost angajata din somaj o perioada de 12 luni si apoi demisa are dreptul din nou la ajutorul de somaj ? Mentionez ca din ... (vezi toată discuția)