in urma cu 2 ani mi-a fost retinut permisul de conducere pentru alcool. . 0.70 in aerul expirat si 1.10 in sange. la proces am fost achitat si sanctionat cu 1000 lei amenda. as dori sa stiu dak mi se va restitui permisul sau o sa trebuiasca sa dau examen
Art. 116. din OUG 195: Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
Daca este vorba despre amenda administrativa a procurorului prev.de art.18/1 c.pen,puteti sa ridicati permisul de la politie,dupa ce efectuati eventual sanctiunea contraventionala de suspendare a pemisului pentru consumul de alcool.
Cand v-a fost aplicata amenda(la ce data)?
Alte discuții în legătură
Sentinta
rodica05
Buna ziua,
in urma unui proces penru conducerea sub influenta alcoolului sentinta este:
- 6 luni de inchisoare cu suspendare
- perioada de incercare de 2 ... (vezi toată discuția)