avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... O intrebare ipotetica?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

O intrebare ipotetica?

Ce se intampla daca angajatul de la o firma de asigurari greseste datele pe o polita ce o incheie, iar asiguratul face accident, si compania de asigurari refuza plata pe motivul acesta ca datele din polita nu corespund cu cele din certificatul masinii. Va cadea totul pe capul angajatului, sau se va putea face ceva?
Cel mai recent răspuns: Bia9330 , utilizator 19:01, 2 Decembrie 2022
e neglijenta pana la urma si a asiguratului ca nu a citit atent inainte sa semneze polita.
Depinde despre ce greseala e vorba: daca e o greseala de forma si se poate demonstra ca vehiculul asigurat e acelasi cu cel care a dorit asiguratul sa incheie contractul, atunci nu vad nici un impediment sa se incaseze despagubirea, intrucat exista prevederi legale clare prin care se precizeaza faptul ca asiguratorul raspunde de omisiunile si erorile celui mandatat ( salariat, broker sau agent) sa incheie polite in numele asiguratorului.
Va rog mult sa ne prezentati despre ce fel de eroare este vorba. Daca s-a gresit nr de inmatriculare dar corespunde seria de sasiu nu e nicio problema. Daca s-a gresit o litera din seria sasiului sau o cifra dar nr de inmatriculare este scris corect iar nu este o problema sau daca s-a gresit ceva la adresa asiguratului nici asta nu este o problema. Asa ca precizati despre ce greseala ar putea fi vorba. Daca insa s-a gresit in acelasi timp si seria de sasiu si nr de inmatriculare sau adresa atunci e o problema si va trebui ca asiguratorul sa-si asume greseala angajatului si sa suporte paguba, dupa care urmeaza masuri interne, functie de firma.
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Buna seara,
S-a gresit la emitere o literă la nr de înmatriculare, s-a trimis polita la modificat, posibil luni sa o avem. Se poate circula cu masina asa pana luni?
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2022
Bia9330, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rca expirat dorel92 dorel92 Buna ziua! In urma cu cateva zile am fost tras pe dreapta de politie. Masina pe care o conduceam (masina de firma) avea asigurarea RCA expirata, eu nu aveam ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca invalida Madalin196 Madalin196 Buna ziua, pe data de 10.10.2019 am făcut la un broker asigurare RCA,câteva zile mai târziu am verificat pe internet pe un site daca am asigurarea valida ... (vezi toată discuția)
Greseala in rca peugen peugen Buna ziua, Am comandat online o polita RCA, am primit-o si am constatat ca mi s-a gresit numarul de inmatriculare < in loc de V aparea litera B >. Ce se ... (vezi toată discuția)