avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecere de la un grad de invaliditate la altul
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecere de la un grad de invaliditate la altul

buna,sunt crina si sunt din mogosoaia,mama mea are 58 de ani si 6 luni,este pensionara anticipata,pe caz de boala,suferind cu inima,azi a fost la comisie de expertiza medicala,si din gradul 2 a trecut-o in gradul 3 si ia sp sa astepte decizia de la casa pensii ca in agust o pensioneaza la limita de varsta ,eu nu inteleg de ce a trecut o din gradul 2 in gradul 3 poate cineva sa mi explice?
am tot cautat pe net legea 19/62 dar nu o gasesc
Cel mai recent răspuns: buly17 , utilizator 20:22, 10 Ianuarie 2011
Pensia este de invaliditate(nu anticipata).Au dreptate ca in luna august 2011 se va pensiona la limita de varsta,la 59 ani si 1 luna,daca este nascuta in luna iunie 1952.Diferenta intre cuantumul pensiei de invaliditate de gradul 2 si 3 o poate face doar stagiul potential,daca a beneficiat de el.Nu stiu despre ce lege vorbiti.

Am strecurat si eu o greseala,pentru iunie 1952 -iulie 2011.
Pentru august 1952 -octombrie 2011.

Legea 263/2010 Art. 82
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia de invaliditate devine pensie pentru limita de varsta
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
Carp Mircea, utilizator
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire la pensie Dana_Burcea78 Dana_Burcea78 buna ziua,am o colega cu varsta de 58 ani si 8 luni,si vechime in munca de 33ani si 10 luni,in prezent beneficiaza de indemnizatie de somaj pana in luna ... (vezi toată discuția)
Pensionare nemrodica nemrodica ajutati-ma va rog sa ma lamuresc sint nascuta in anul 1952 luna mai si vreau sa ma pensionez iar la locul de munca spune ca nu pot ( mentionez ca lucrez ca ... (vezi toată discuția)
Cand ma pot pensiona fara sa fiu penalizata? Stefanpetrut Stefanpetrut Gen:F Data nasterii:19.oct.1954 Stagiul de cotizare:37 ani si 4 luni Alte date: 3 copii, cadru didactic ,in acesta perioada am beneficiat de 45 zile ... (vezi toată discuția)