buna,sunt crina si sunt din mogosoaia,mama mea are 58 de ani si 6 luni,este pensionara anticipata,pe caz de boala,suferind cu inima,azi a fost la comisie de expertiza medicala,si din gradul 2 a trecut-o in gradul 3 si ia sp sa astepte decizia de la casa pensii ca in agust o pensioneaza la limita de varsta ,eu nu inteleg de ce a trecut o din gradul 2 in gradul 3 poate cineva sa mi explice?
am tot cautat pe net legea 19/62 dar nu o gasesc
Pensia este de invaliditate(nu anticipata).Au dreptate ca in luna august 2011 se va pensiona la limita de varsta,la 59 ani si 1 luna,daca este nascuta in luna iunie 1952.Diferenta intre cuantumul pensiei de invaliditate de gradul 2 si 3 o poate face doar stagiul potential,daca a beneficiat de el.Nu stiu despre ce lege vorbiti.
Am strecurat si eu o greseala,pentru iunie 1952 -iulie 2011.
Pentru august 1952 -octombrie 2011.
Legea 263/2010 Art. 82
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia de invaliditate devine pensie pentru limita de varsta
Pensionare
nemrodica
ajutati-ma va rog sa ma lamuresc sint nascuta in anul 1952 luna mai si vreau sa ma pensionez iar la locul de munca spune ca nu pot ( mentionez ca lucrez ca ... (vezi toată discuția)