avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Am de platit amenzi din cauza ca un furnizor era ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Am de platit amenzi din cauza ca un furnizor era contribuabil inactiv, e corect?

Buna,
Am si eu o problema la care cat de cat am gasit o solutie pentru a fi rezolvata dar, totusi as vrea sa mi spuneti si voi parerile si sfaturile voastre. Am inceput anul foarte bine cu un control de la finante la societatea mea in cadrul caruia imi si desfasor activitatea, o sa va scri scurt si la obiect, motivul controlului fiind urmatorul: unul dintre furnizorii mei principali apare in baza de date a Ministerului Finantelor ca si inactiv de o perioada buna de timp cam asa 1 si 6 luni, perioada in care ei au facturat si au desfasurat activitatea normal nefiind instiintati de aceasta situatie pe care o au, fiind inactivi, toata marfa pe care eu am cumparat o de la ei in aceasta perioada si pe care am vandut o mai departe, dar am dedus si tva-ul si impozitul pe profit. Finantele deducand ca acele facturi sunt doar fictive, imi scot de plata tva-ul la intreaga suma, impozitul pe profit si penalitati accesorii, cu totul ca firma furnizoare exista, facturile sunt reale, ei au obligatiile platite catre buget in aceea perioada, au declaratiile depuse doar ca acestae sunt depuse retroactiv pe un an de zile deoarece ei depuneau trimestrial si trecand la o cifra mai mare de afaceri trebuiau sa depuna lunar de unde vine si problema cu inactivitatea.Eu consider ca masurile luate sunt ilegale si mai ales este un abuz asuupra mea, singura cale de a rezolva problema imi ramane decat sa ajungem la instantele abilitate, voi ce solutie imi dati si mai ales daca ati mai intalnit asemenea cazuri.

Va multumesc anticipat,
O zi buna si spor .........
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 17:40, 10 Ianuarie 2011
cheltuielile efectuate cu firmele inactive nu sunt deductibile. fiecare agent economic trebuie sa verifice in lista publica a ANAF daca furnizorul sau este inactiv. din pacate nu aveti ce face, nu veti obtine anularea pv.

art.11 alin 1 ind. 1 si alin. 1 ind.2 spune ca autorităţile fiscale nu vor lua în considerare o tranzacţie efectuată de un contribuabil declarat inactiv prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu excepţia livrărilor de bunuri efectuate în cadrul procedurii de executare silită.
De asemenea, nu sunt luate în considerare de autorităţile fiscale tranzacţiile efectuate cu un contribuabil declarat inactiv prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu excepţia achiziţiilor de bunuri efectuate în cadrul procedurii de executare silită. Procedura de declarare a contribuabililor inactivi va fi stabilită prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Ordinul şi lista contribuabililor declaraţi inactivi se comunică contribuabililor cărora le sunt destinate şi persoanelor interesate, prin afişarea pe pagina de internet a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva in urma controlului incrucisat ana & maria ana & maria am avut in urma cu 5 zile control incrucisat de la finante,din pricina unei sesizari de la DGFP OLT pentru o firma care la un moment dat a fost declarata ... (vezi toată discuția)
Contribuabil inactiv vedea vedea Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca in conformitate cu ordinul ANAF 819/2008 , privind declararea contribuabililor inactivi , daca nu depun la doua termene ... (vezi toată discuția)
Factura kajan.barna kajan.barna vreau sa stiu ce obligatii am daca cumpar un produs si firma care emite factura este o firma fantoma cumparatorul nu poate sa verifice firma emite o factura ... (vezi toată discuția)