Sunt/am fost/pensionar militar,cu pensie de serviciu anticipata partial (Legea 164/2001,art.14).din anul 2005.
Din acelasi an m- am incadrat cu contract de munca intregral,la o firma privata.
Venitul lunar brut ,cumulat din cele doua surse de venit,depaseste cuantumul brut echivalent cu 4 ori castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat(pe luna si firesc pe an).
INTREBARE:
Intru sub o incidenta limitativa si mi poate fi suspendat dreptul de pensie ,prin aplicarea art.114,litera b,cu trimitere la art.6(1) .punctul IV din Legea 263/16.12.2010 privind sistemul unitar de pensii?:(
Nu intrati sub incidenta art. 114, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 263/2010.
Incepand din 3 iulie 2010, data intrarii in vigoare a Legii nr. 119/2010, pensiile de serviciu anticipate si anticipate partiale devin pensii pentru limita de varsta. Prin urmare, incepand cu 3 iulie 2010, dvs. sunteti beneficiar de pensie pentru limita de varsta.
Art. 171 din Legea nr. 263/2010 prevede urmatoarele: La data intrării în vigoare a prezentei legi, pensiile din sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, inclusiv categoriile de pensii prevăzute la art. 1 din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, devin pensii în înţelesul prezentei legi.
Pensiile prevazute la art. 1 din Legea nr. 119/2010 erau pensii pentru limita de varsta cand a intrat in vigoare Legea nr. 263/2010 si isi pastreaza acelasi regim, de pensii pentru limita de varsta, si potrivit acestui act normativ. Concluzia este foarte clara: dvs., beneficiar de pensie pentru limita de varsta, puteti cumula nelimitat pensia cu alte venituri.
PS
Am modificat si eu titlul topicului dar sper sa nu va suparati. :)