avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Despre inscrisuri
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Despre inscrisuri

Daca puteti sa-mi formulati o parere competenta va rog...
Am un proces cu o APL careia i-am executat un serviciu in 2008. Mentionez ca nu exista contract. Am factura depusa la registratura primariei, din luna august 2010. Primarul refuza sa faca plata pentru ca nu are procedurile de achizitie facute.
O recunoastere a sumei si implicit a serviciului exista in doua inscrisuri.
Pot sa merg in instanta pe somatie de plata?
Cel mai recent răspuns: ContSters185030 , utilizator 22:14, 10 Ianuarie 2011
daca recunoaste suma puteti merge pe somatie de plata.
Daca nu se prezinta - in conditiile in care nu voi avea inscrisurile respective decat la a doua infatisare (vor fi cerute de instanta) - exista riscul sa-mi fie respinsa somatia de plata?
Problema, in varianta de proces, ar fi taxa mare de timbru...
vi s-a pus in vedere sa platiti taxa de timbru? inteleg ca nu ati cazut in pretentii ci ati actionati "somatie de plata". Inteleg ca sunteti la primul termen, deci la proba cu inscrisuri, deci cereti un termen pentru depunere de inscrisuri, oricum sfatul meu este intotdeauna in cazuri cu sume mari de bani sa va angajati un avocat, altfel riscati. oricum daca partea a depus intampinare nu sunteti obligata sa tineti cont de ea si daca aveti toate documentele necesare sa va considerati in stare de judecata si sa actionati in consecinta. angajati-va aocat este mai sigur.
Multumesc, asa voi face dar ... am avut doua experiente ... cel putin neplacute cu avocatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot obtine extras cf ptr. succesiune? dary@ dary@ Buna ziua! Parintii mei au cumparat in timpul casatoriei un teren in jud. Giurgiu, teren care a fost si este pe numele tatalui meu. Mama a decedat in 2013 ... (vezi toată discuția)
Cerea de apel cand trebuie depusa taxa de timbru? voinea75 voinea75 Va rog sa-mi spuneti, pana cand trebuie depusa taxa de timbru intr-un apel? Pana la prima infatisare? Pana la primul termen? Care e diderenta intre primul ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta... monalisaalina monalisaalina in cazul recuperarii unor creante(facturi meachitate)dupa ce s a somat in scris societatea,actiunea unde trebuie depusa la judecatoria unde are sediul ... (vezi toată discuția)