avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru pentru nulitate clauza comision de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru pentru nulitate clauza comision de admisistrare

La ce valoare se calculeaza taxa de timbru in cazul unei astfel de actiuni: la valoarea lunara a comisionului sau la valoarea totala a comisionului pana la sfarsitul contractului de credit? Mentionez ca temeiul actiunii este codul civil (nu legea privind clauzele abuzive) si ca nu s-a solicitat restituirea comisioanelor deja achitate.
Legea privind taxa judiciara de timbru nu este explicita. Eu cred ca taxa se calculeaza la valoarea lunara, dar nu am argumente suficiente. M-ar ajuta foarte mult jurisprudenta in acest sens.
Situatia este asemanatoare cu nulitatea unui contract de locatiune.

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Proces clauze abuzive jumugacostel jumugacostel ma intereseaza daca i se mai poate intenta bancii un proces privind clauze abuzive, daca contractul de credit a fost incheiat in luna august 2008? multumesc (vezi toată discuția)
Actiune in constatare nulitate act juridic de expropriere - scutita de taxa de timbru in caz de preluare abuziva perioada 45-90?? c51888 c51888 Puteti sa-mi confirmati ca actiunile in constatare nulitare acte juridice expropriere (terenuri preluat in baza Legii 187 pt infaptuirea Reformei Agrare si ... (vezi toată discuția)
Clauza abuziva in contract raduallan raduallan Este vorba de o clauza privind un comision care nu mai este prevazut de OUG nr. 50/2010. Cum e mai bine de procedat pentru a ajunge la recuperarea ... (vezi toată discuția)