avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere auto fara acte mai vechi de 30 de ani?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere auto fara acte mai vechi de 30 de ani?

:-/BUNA am vandut acum 10 ani o masina fara a incheia cv cu cel care mi-a achitat pretul care la randul sau a dat-o de vreo 3 ori si i-am pierdut urma eu nu am nici un document carte de identitate talon sau numerele De 10 ani platesc impozit si nu pot sa o radiez fara documente am citit (art.24 şi 25 din Ordinul MAI nr.1501/2006 si eu cred ca la art 25 m-as incadra pentru ca masina are an de fabricatie 1980 ART suna asa --in cazul vehiculelor înmatriculate anterior datei de 1 iulie 1993, care deţin certificate de înmatriculare şi numere de înmatriculare modele vechi sau care au o vechime de fabricaţie mai mare de 30 de ani, radierea se poate efectua în baza unei declaraţii pe propria răspundere a titularului înmatriculării ori a moştenitorilor legali ai acestuia, care să ateste că vehiculul a fost dezmembrat sau retras definitiv din circulaţie şi nu mai circulă pe drumurile publice INTREBARE credeti ca ma incadrez aici ? prt ca lucratorul de la ghiseu poate sa-mi spuna plictisit ca NU si eu ar trebui sa replichez cu argumente din lege
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
molul, utilizator
Cel mai recent răspuns: rares85 , utilizator 22:26, 10 Ianuarie 2011
Da, mergeti la notariat si dati o declaratie pe proprie raspundere. Sunteti insa sigur ca "vehiculul a fost dezmembrat sau retras definitiv din circulaţie şi nu mai circulă pe drumurile publice"? Nu pot da sfaturi care pot conduce la savarsirea unei infractiuni. Stiti numarul de inmatriculare sau cel de identificare?
Nu va incadrati,deoarece banuiesc ca masina are numere noi si nu a fost dici dezmembrata si nici retrasa din circulatie.
functionarii de la financiar nu mai sunt asa plictisiti cum erau odata.
mergeti tot la ei, puteti si direct la ei sa dati declaratie pe propria raspundere si daca au nevoie de dovada ca nu mai e in circulatie, tot ei va comunica seria de sasiu, de care va puteti interesa daca mai e sau nu in circulatie
stiu datele masini din vechiul certificat de radiere adica cand am cumparat-o de la celalalt proprietar masina are intradevar nr noi si carete de identitate in circulatie nu mai e am urmarit daca a fost asigurata in ultimi ani sau a avut inspectie tehnica si nu are sigur e dezmembrata undeva prin RO
Si cum ati urmarit dv. daca a fost asigurata sau daca are I.T.P valabil,de curiozitate.Daca nu aveti dovada ca a fost dezmembrata nu puteti declara acest lucru.Cel mai bine mergeti la serviciu de inmatriculari auto si vb. cu cineva de acolo sa intre in baza de date,sa verifice V.I.N-ul si sa v-a spuna in ce orasi este inscrisa masina,eventual posesorul ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea din circulatie dariad dariad Nu stiu cum sa procedez! In \"ORDIN nr. 1.501 din 13 noiembrie 2006 privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii și eliberarea ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la primarie si politie biktel biktel Am un autoturism care a fost implicat intr-un eveniment rutier din care a rezultat dauna totala a acestuia. Am primit de la firma de la asigurari o adeverinta ... (vezi toată discuția)
Scoaterea autoturism de la impozit ionutz_vacaru ionutz_vacaru Doresc sa radiez o masina din circulatie, si sa o scot de la impozit dar sa raman cu autoturismul in curtea proprie. De radiat din circulatie e simplu, dar de ... (vezi toată discuția)