avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot intra in posesia apartamentului mamei mele?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot intra in posesia apartamentului mamei mele?

Mama mea s-a recasatorit in urma cu zece ani. Apartamentul in care am locuit, eu, sora si mama mea, a fost castigat in instanta in urma divortului de tata. Asadar, mama a devenit proprietar inainte de a se recasatori, contractul fiind facut pe numele ei de fata. S-a recasatorit si, dupa cinci ani, a urmat un schimb de apartamente, iar pe noul contract a fost trecuta cu numele dobandit in urma celei de-a doua casatorii. Mentionez ca tatal meu vitreg nu figureaza in acest contract de proprietate, insa mama ii poarta numele de familie. Au si un copil impreuna de 12 ani. Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1. Cum poate face mama sa treaca acel contract pe numele meu sau al surorii mele?

2. Este nevoie de acordul tatalui vitreg, dat fiind faptul ca mama ii poarta numele?

3. Se pot face astfel de acte chiar daca noi nu suntem de fata? Amandoua suntem plecate din tara?

4. Ce drepturi are tatal meu vitreg asupra aparatamentului in cazul in care copilul doreste sa ramana cu el, in urma unui eventual divort????

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:04, 10 Ianuarie 2011
1. contract de vanzare-cumparare
2.da
3.pe baza unei procuri speciale date mamei
tatal dvs vitreg e coproprietar. daca dau divort si se ajunge la partaj, mama va trebui sa dovedeasca ca apartamentul inlocuieste un bun propriu
mama nu va poate dona sau vinde fara acordul tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de mostenire mihaelamarcu1 mihaelamarcu1 Buna ziua, Parintii mei au divortat in anul 1990 si s-au recasatorit in decembrie 2009, iar in martie 2010 tatal meu a murit de cancer. In anul 1997 ei au ... (vezi toată discuția)
Mostenire locuinta dorel23 dorel23 Buna ziua, As avea mare nevoie de indrumare intr-o problema. Parintii mei sunt divortati. Mama mea este recasatorita dar nu are copii cu noul sot. Noul ... (vezi toată discuția)
Succesiune,mostenire andynagy13 andynagy13 mama meea este recasatorita de 15 ani cu tatal vitreg,eu sunt copilul din prima casatorie.mamei dupa partajul cu primul sot ia revenit un apartament cu 2 ... (vezi toată discuția)