Notele de sedinta pot fi redactate si depuse inainte de termenul de judecata si, implicit, sa serveasca drept punctul meu de vedere (sau pledoaria, desi este impropriu spus) in acel proces, sau ele pot fi realizate doar in urma termenului de judecata si au rolul de a consemna opiniile partilor?
Doresc sa imi fac cunoscut in scris punctul de vedere intr-un proces care urmeaza sa intre pe rol si nu stiu ce document trebuie sa redacetz in aceste circumstante.
Va multumesc.
Notele de sedinta pot fi depuse oricand in timpul judecatii insa cred ca este vorba de concluzii scrise care se depun la ultimul termen de judecata inainte de pronuntare si redau punctul dvs. de vedere si solicitarile pe care le aveti pe fond. In rest procesul incepe cu actiunea (cererea de chemare in judecata ) , apoi cerere de probe in care solicitati amanuntit probele ,in ce constau si ce doriti sa dovediti cu ele.Daca p[rocesul nu se afla inca pe rol (spuneti ca urmeaza sa intre pe rol) nu stiu ce sens au notele de sedinta .
Punctul dumneavoastră de vedere şi poziţia procesuală trebuiesc consemnate fie în cadrul cererii de chemare în judecată, dacă sunteţi reclamant, fie în cadrul întâmpinării, dacă sunteţi pârât.
Unii au obiceiul de a imbacsi dosarul cu tot felul de ... compuneri, memorii si alte bazaconii, desi secretul e sa spui CE trebuie, CAND trebuie si mai ales CAT trebuie.
Notele de sedinta n-ar trebui sa fie altceva decat o sinteza in scris a sustinerilor verbale si numai atunci cand e cazul. Am depus de prea putine ori asa ceva, indeobste atunci cand in sedinta s-a invocat/discutat o exceptie destul de complicata si dupa ce am zis pe vorbe ce-am avut de zis in sustinerea/combaterea exceptiei, totusi senzatia a fost aceea ca instanta ...n-a clipit chiar cum m-as fi asteptat (instanta se straduie sa nu lase sa transpara punctul sau de vedere) si atunci am simtit nevoia sa reiau in scris argumentele (eventual cu indicarea vreunui text de lege care, desi imi statea pe limba, nu mi-a iesit in timp ce vorbeam).
Ceva de genul acesta ar trebui sa fie notele de sedinta si nu o incarcare a dosarului cu maculatura inutila. (atunci cand spui prea mult, spui intotdeauna si ceea ce n-ar trebui spus).