avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Incetare contract de munca , pensie pentru limita de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Incetare contract de munca , pensie pentru limita de varsta

Daca o persoana nu a depus dosarul de pensionare la data la care a implinit varsta standard de pensionare conform anexei 5 i se intrerupe in mod automat CCM?Sau se asteapta pan acand isi face dosarul si ii s e comunica decizi de pensionare?
Cel mai recent răspuns: arhontele , utilizator 07:04, 11 Ianuarie 2011
Codul muncii, art. 56. Contractul individual de munca inceteaza de drept:
............
d) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare;
.....................
(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. d)-k), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.
Art. 128 din Statutul personalului didactic
Personalul didactic din invatamantul preuniversitar de stat cu gradul didactic l sau cu titiul stiintific de doctor, care dovedeste competenta profesionala deosebita, poate fi mentinut ca titular in functia didactica pana la 3 ani peste varsta de pensionare la cerere, cu avizul consiliului profesoral al unitatii de invatamant exprimat in urma votului nominal deschis si cu aprobarea anuala a inspectoratului scolar.

Calendarull miscarii personalului didactic
c) Cadrele didactice care doresc să-şi continue activitatea didactică, în anul şcolar 2011-2012, încondiţiile prevăzute la art. 128 din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cumodificările şi completările ulterioare, depun cererile la inspectoratele şcolare judeţene/almunicipiului Bucureşti însoţite de avizul consiliului profesoral al unităţii de învăţământ.
Perioada: 24 ianuarie-4 februarie 2011

In aceasta situatie angajatorul trebuie sa -l in formeze in scris pe angajat pentru a-si depune cererea respectiva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire la pensie coco_stefania coco_stefania Cu data de 1 iulie am depus dosarul de iesire la pensie la limita de varsta. Am lucrat in invatamant , titulara, la o scoala generala. Pe perioada vacantei de ... (vezi toată discuția)
Care este varsta de pensionare?...in conformitate cu noua lege arhontele arhontele O profesoara nascuta in noiembrie 1951 potrivit anexei nr.5 a implinit varsta de pensionare in octombrie 2010? Raportat la art.. 128 din Statutul personalului ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca ContSters6135 ContSters6135 daca o persoana este in conflict de munca cu institutia pentru care lucreaza, institutie bugetara, poate fi pensionata pentru limita de varsta?cum i se va ... (vezi toată discuția)