Cu data de 1 iulie am depus dosarul de iesire la pensie la limita de varsta. Am lucrat in invatamant , titulara, la o scoala generala. Pe perioada vacantei de vara primesc banii pe concediu de odihna. Decizia probabil va veni in luna octombrie , noiembrie sau chiar decembrie a.c. Sunt singura cu un copil la liceu. Pana la sosirea deciziei normal ar fi sa continui a lucra. Mentionez ca nu mai am alta sursa de venit. Intrebarea mea este: Isj-ul nu ar trebui sa-mi permita a lucra pana la sosirea deciziei ca suplinitoare ? Cu ce voi putea trai daca pensia (chiar daca vine din urma ) va veni in luna noiembrie? sau la Casa de pensii se poate urgenta fiind totusi o situatie speciala in sensul ca nu am alta sursa de venit, sunt o familie monoparentala si un copil in clasa a X-a ? credeti-ma ca sunt tare ingrijorata din acest punct de vedere. Daca m-as putea hrani cu aer ...ca sa nu mai vorbim de platile lunare pe care fiecare dintre noi le avem, lumina, gaze...
Va multumesc ! Elena T.
Codul muncii, art. 56. Contractul individual de munca inceteaza de drept:
d) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare;
Art. 284
(4) Cadrele didactice pensionate pot desfă?ura activită?i didactice, salarizate prin plata cu ora, după împlinirea vârstei standard de pensionare.
Calendarul miscarii personalului didactic
c) Cadrele didactice care doresc să-şi continue activitatea didactică, în anul şcolar 2011-2012, încondiţiile prevăzute la art. 128 din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cumodificările şi completările ulterioare, depun cererile la inspectoratele şcolare judeţene/almunicipiului Bucureşti însoţite de avizul consiliului profesoral al unităţii de învăţământ.