avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Iesire la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Iesire la pensie

Cu data de 1 iulie am depus dosarul de iesire la pensie la limita de varsta. Am lucrat in invatamant , titulara, la o scoala generala. Pe perioada vacantei de vara primesc banii pe concediu de odihna. Decizia probabil va veni in luna octombrie , noiembrie sau chiar decembrie a.c. Sunt singura cu un copil la liceu. Pana la sosirea deciziei normal ar fi sa continui a lucra. Mentionez ca nu mai am alta sursa de venit. Intrebarea mea este: Isj-ul nu ar trebui sa-mi permita a lucra pana la sosirea deciziei ca suplinitoare ? Cu ce voi putea trai daca pensia (chiar daca vine din urma ) va veni in luna noiembrie? sau la Casa de pensii se poate urgenta fiind totusi o situatie speciala in sensul ca nu am alta sursa de venit, sunt o familie monoparentala si un copil in clasa a X-a ? credeti-ma ca sunt tare ingrijorata din acest punct de vedere. Daca m-as putea hrani cu aer ...ca sa nu mai vorbim de platile lunare pe care fiecare dintre noi le avem, lumina, gaze...
Va multumesc ! Elena T.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 00:18, 17 August 2011
Codul muncii, art. 56. Contractul individual de munca inceteaza de drept:
d) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare;

Art. 284
(4) Cadrele didactice pensionate pot desfă?ura activită?i didactice, salarizate prin plata cu ora, după împlinirea vârstei standard de pensionare.

Calendarul miscarii personalului didactic
c) Cadrele didactice care doresc să-şi continue activitatea didactică, în anul şcolar 2011-2012, încondiţiile prevăzute la art. 128 din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cumodificările şi completările ulterioare, depun cererile la inspectoratele şcolare judeţene/almunicipiului Bucureşti însoţite de avizul consiliului profesoral al unităţii de învăţământ.

Deci aveti nevoie sa incheiati un nou CIM.
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca , pensie pentru limita de varsta arhontele arhontele Daca o persoana nu a depus dosarul de pensionare la data la care a implinit varsta standard de pensionare conform anexei 5 i se intrerupe in mod automat ... (vezi toată discuția)
Care este varsta de pensionare?...in conformitate cu noua lege arhontele arhontele O profesoara nascuta in noiembrie 1951 potrivit anexei nr.5 a implinit varsta de pensionare in octombrie 2010? Raportat la art.. 128 din Statutul personalului ... (vezi toată discuția)
Beneficiar al prevederilor art. 127, alin. (3) din legea nr. 128/1997 privind statutul personalului didactic. tulceanul tulceanul pedagog scolar cu vechime in invatamant 35 de ani iese la pensie anticipata partial inainte de 3 iulie.este personal didactic auxiliar.personalul ... (vezi toată discuția)