avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mi s-a spus ca vor sa plec...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mi s-a spus ca vor sa plec...

buna ziua,

sunt reprezentant medical, si sunt angajat cu contract de munca la un producator de medicamente din 1.09.2007 cu contract de munca pe perioada nedeterminata. pana acum o saptamana nu am avut vreo evaluare sau raportare a activitatii mele. acum o saptamana am facut o raportare scrisa. se intampla si sa fi ramas fara permis de conducere pe o perioada de 30 de zile dar cand am anuntat acest lucru mi s-a spus sa stau linistit ca gasim noi solutii. de fapt tot ce am anuntat ca as fi grasit mi s-a spus sa stau linistit ca le rezolvam noi pe toate... acum o saptamana mi s-a cerut sa plec si eu am refuzat pe motiv ca nu mi s-a spus nimic concret si nici nu mi- s-a adus nici un motiv obiectiv pt care mi se cere acest lucru... stie cineva ce am de facut in situatia asta?
Cel mai recent răspuns: Cristina Boros , Consilier juridic 21:41, 2 Aprilie 2008
sigur se impune oi discutie cu sefii tai. In care sa soliciti mai multe informatii : de ce se doreste plecarea ta, care sunt acuzele, deci tot ceea ce te preocupa. Dar cum ti s a zi sa pleci, asa pur si simplu sau in scris. Sigur sa nu ti faci cerere de plecare decit dupa ce ai discutat si vezi ca nu ai alta sansa. Daca ai o decizie in scris prin care ti se desface cim, si nu au trecut 30 de zile de cind ti s a comunicat poti sa o contest la tribunalul de la sediul angajatorului.
Cum ti s-a cerut sa pleci? In scris? Verbal?
Pe de alta parte conteaza si ce anume vrei sa faci... daca vrei sa pleci iti depui demisia si cam atat. Daca nu vrei sa pleci, incearca si ce ti s-a sugerat mai sus, o discutie cu factorii de decizie in care sa gasesti raspuns la toate intrebarile. Parerea mea este ca orice varianta ai adopta, sa ramai sau sa pleci, aceasta discutie trebuie sa aiba loc.
Ce se poate intampla in cel mai rau caz? Concediere.. pe motive de necorespundere profesionala sau alte motive.
Insista sa afli motivele pentru care angajatorul doreste sa pleci, pentru ca doar in functie de acestea poti alege varianta cea mai convenabila pentru tine. Daca primesti si document oficial, da-ne de stire si discutam concret atunci.
mi s-a cerut verbal. am incercat sa discut cu ei in principiu cu seful meu diret dar si cu superiorul lui. singurul lucru de care mi-am dat eu seama este ca nu mai sunt dorit in companie. mi s-a imputat ca nu am permis si ca nu mai pot sa imi fac jobul... ca s-a discutat cu av. companiei... ca atat se vor tine de capul meu pana o sa imi dau demisia, sa nu mai lucrez nimic ca oricum nu mi se mai ia in considerare...nici un motiv obiectiv...au spus ca nu sunt profesionist ca nu am facut ca lumea raportarea de saptamana trecuta... in schimb nu am primit nimic in scris. eu acum sunt in concediu medical sa se mai linisteasca apele.
are vreo relevanta ca nu mi-au pus la dispozitie fisa postului si ca nu am semnat-o?

Alte discuții în legătură

Discriminare in multinationala monasam monasam Buna ziua, Va contactez cu o problema cu care ma confrunt de ani de zile. In 2008 m-am angajat la o companie multinationala pe jobul de dispecer ... (vezi toată discuția)
Situatie discriminatoare 3VIAL 3VIAL Buna ziua, Intampin urmatoarea situatie la actualul loc de munca si as dori sa stiu daca m-ati putea ajuta cu un raspuns si eventual un sfat in ceea ce ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, intampin urmatoarea situatie la actualul loc de munca ... 3VIAL 3VIAL Buna ziua, Intampin urmatoarea situatie la actualul loc de munca si as dori sa stiu daca m-ati putea ajuta cu un raspuns si eventual un sfat in ceea ce ... (vezi toată discuția)