avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere divort

Buna ziua,

Va adresez o intrebare in legatura cu posibilitatea de a divorta pe cale administrativa, conform Legii 202/2010. Asadar, sunt casatorita cu sotul meu din data de 23 mai 2010 si in luna noiembrie 2010 am depus la Judecatoria Sectorului 2 cererea de divort. Avand in vedere ca termenul stabilit de instantele de judecata a fost data de 24 mai 2011, un termen foarte indepartat, va intreb daca exista posibilitatea de a obtine divortul pe cale administrativa, eventual sa retrag cererea de la Judectorie si sa o depun la notar. Mentionez ca din aceasta casatorie nu au rezultat copii si nici nu avem bunuri de impartit, iar divortul este de comun acord.
Va multumesc si astept raspunsul dvs.
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
MonicaG, utilizator
Cel mai recent răspuns: MonicaG , utilizator 10:03, 12 Ianuarie 2011
Puteti introduce o cerere de retragere a actiunii prin Registratura Judecatoriei, urmand sa va adresati unui notariat pentru procedura divortului pe cale notariala.
Va multumesc pentru raspuns.
In cat timp se solutioneaza cererea de retragere a actiunii? un termen orientativ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort lidicut lidicut Can va intra in vigoare noua lege a divortului,lege dupa cre se poate legaliza desfacerea casatoriei la notar sau la ofiterul starii civile care a oficiat ... (vezi toată discuția)
Desfacerea casatoriei ! andronicus andronicus Daca avem acordul sotilor desfacerea casatoriei se poate face in conditiile in care exista copii minori? (Termenul de un an de la data casatoriei a trecut) ... (vezi toată discuția)
Se poate muta divortul de la judecatorie la notar? cristianas80 cristianas80 Buna ziua! Am depus cererea de divort (cu minori) la Judectorie in luna ian 2012 si am primit termen in mai. In conditiile in care m-am inteles cu sotul meu, ... (vezi toată discuția)