avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... beneficiez de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

beneficiez de indemnizatie de somaj?

Buna ziua,
As dori sa stiu daca am lucrat la un angajator 1 an si 2 saptamani ,contractul de munca s-a incheiat la data de 28.05 2010,si am inceput un alt contract pe data de 1.06 2010 la un alt angajator,beneficiez de somaj?Daca exista o intrerupere de 3 zile intre contracte este posibil sa nu mai beneficiez de somaj?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Diana19 , utilizator 17:02, 11 Ianuarie 2011
pai daca imediat v-ati angajat ...ce somaj vreti sa mai primiti, deci dmv inca munciti
Angajatorul actual tocmai si-a restrans activitatea,incepand cu 1 ianuarie 2011,iar o parte din angajati beneficiaza de somaj,iar o parte nu.De asta doream sa stiu daca in conditiile explicate anterior eu as beneficia de somaj?.
Multumesc.
1. Beneficiati de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni ati avut 12 luni lucrate si cotizate la somaj.
2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
3. Asadar veti beneficia de indemnizatie de somaj daca va inceteaza CIM din motive neimputabile dvs.
Va multumesc tare mult pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa demisie Mihalciuc Mihalciuc Buna ziua! Va rog sa ma informati daca la data de 20 noiembrie 2013 mi-am dat demisia de buna voie de la o companie unde am lucrat consecutiv 4 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj aniko85 aniko85 Buna ziua! Va rog sa-mi ajuta cineva cu un raspuns! Sunt in urmatoarea situatie: Sunt angajata din 7iunie 2010 pana la 30iunie 2012 cu timp partial (4 ore pe ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? Berescu Laura Berescu Laura Buna ziua!am o intrebare daca in 2011 am terminat facultatea, in iulie, si in august m-am angajat, am lucrate 6 luni am dreptul la somaj? si daca vrei sa ... (vezi toată discuția)