avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

Buna ziua!am o intrebare daca in 2011 am terminat facultatea, in iulie, si in august m-am angajat, am lucrate 6 luni am dreptul la somaj?
si daca vrei sa beneficiezi de somaj cat timp trebuie sa ai lucrat in cazul unei persoane care a mai lucrat cu contract de munca? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:04, 17 Februarie 2012
1. Veti avea dreptul la indemnizatie de somaj daca:
- va inceteaza CIM din motive neimputabile dvs.;
- daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni cotizate la somaj.

2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
tudorvaleriu a scris:

1. Veti avea dreptul la indemnizatie de somaj daca:
- va inceteaza CIM din motive neimputabile dvs.;
- daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni cotizate la somaj.

2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.

buna ziua
pot beneficia de somaj daca nu am 12 luni lucrate dar in perioada in care am semnat contractul eram studenta? exista cumva o continuitate intre anii de studentie si contractul de munca ?
adni_ela:

1. Raspunsul dat de mine pentru @laura_daiana este valabil pentru o persoana care intra in somaj datorita concedierii (din "campul muncii").

2. - Un absolvent al unei institutii de invatamant poate beneficia de indemnizatie de somaj daca s-a inregistrat la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile de la data absolvirii si daca la data inregistrarii nu este sub un CIM si nu urmeaza cursurile unei alte institutii de invatamant.
- Dvs. nu veti putea sa beneficiati de indemnizatie de somaj cumuland lunile in care ati lucrat cu CIM si lunile cat ati fost studenta (perioada de studentie nu este perioada de cotizare la somaj).

3. - Nu inteleg la ce continuitate va referiti intre anii de studentie si CIM.
- Va ajuta la stagiul de cotizare pentru pensie si la acordarea indemnizatiei pentru CCC (daca va fi cazul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate beneficia de indemnizatie de somaj? anitsirc anitsirc O persoana care a lucrat un an de zile, apoi a avut o intrerupere de 2 luni (fiind desfiintat postul). In acest timp persoana a absolvit la fara frecventa un ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj ani355 ani355 Buna ziua, Un student care urmează cursuri de zi la facultate, la buget, are un contract individual de muncă cu program de 4 ore / zi, poate primi ... (vezi toată discuția)