Buna ziua,
Un student care urmează cursuri de zi la facultate, la buget, are un contract individual de muncă cu program de 4 ore / zi, poate primi indemnizaţie de şomaj?
În acest sens, există un articol în Legea 76, care să prevadă acest aspect?
1. Poate beneficia de indemnizatie de somaj doar in calitate de salariat concediat daca:
- ii inceteaza contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile;
- in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj are 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.
2. In cazul uni CIM cu 4 ore pe zi 2 luni lucrate = 1 luna de stagiu de cotizare la somaj.
3. In calitate de absolvent beneficiaza de indemnizatie de somaj dupa absolvirea formei de invatamant respective.
Somaj
dorana
Pot beneficia de somaj daca sunt anul 1 master la buget?Am aproape 5 ani lucrati incontinu pana acuma si 28 de ani. (vezi toată discuția)
Buna seara! somaj
mnmnmn
daca in nov. 2003 - mai 2004 am avut indemnizatie de somaj ca absolvent liceu dar fiind la facultate la seral si acum vreau sa-mi depun actele pt somaj ... (vezi toată discuția)
Somaj
roxana14
Am terminat masterul in iulie 2012 am toate examenele luate, dar examenul final -dizertatia, nu l=am dat inca, din iulie m-am angajat part time 4 ore si din ... (vezi toată discuția)