avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament la comun cu o cunostinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament la comun cu o cunostinta

am un apartament cumparat prin credit ipotecar impreuna cu un fost partener de afaceri(pt birouri)pe persoana fizica,jumatate/jumatate(avans+ipoteca)in urma cu 5 ani.
in momentul de fata vreau sa ies din povestea asta propunandu-i sa-i achit partea de credit+avans+devalorizare,sa-l vindem,sa-mi dea banii pe partea mea.nu vrea in nici un chip.ce e de facut?
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 21:09, 11 Ianuarie 2011
il actionati in judecata pt partaj, iesire din indiviziune.
Va puteti adresa instantei de judecata cu o actiune pentru iesirea din indiviziune, facandu-se partajarea coproprietatii.
daca-l actionez in instanta,am eu prima optiune de a-l cumpara?in conditiile in care nu vrea sub nici o forma, ca eu sa raman cu apartamentul
se scoate la licitatie?
cine e titularul contractului de credit ? cine plateste creditul
partea adversa ce doreste de fapt?
In cazul actiunilor de partaj/iesire din indiviziune, instanta va dispune atribuirea apartamentului catre una din parti si obligarea acesteia la plata sultei catre cealalta parte. Tot instanta este cea care va hotara cu privire la situatia datoriei comune - creditul ipotecar.
Instanta nu poate dispune vanzarea bunului, la licitatie sau nu, si impartirea banilor.

Alte discuții în legătură

Executare silita florintimisoara florintimisoara Buna seara.Ma numesc Florin Roman si am urmatoarea problema.In anul 2006,am luat doua credite,unul de nevoi personale in lei de la Otp si unul ipotecar in ... (vezi toată discuția)
garant într-un contract de credit ipotecar pentru un apartament bun comun. pot prelua creditul dacă fostul soț refuză să mai achite ratele? mariaevelina mariaevelina Buna ziua Dupa casatorie in 2008 am contractat impreuna cu fostul sot un credit ipotecar. Divortati din dec 2017, sentinta de divort ne-a dat dreptul mie ... (vezi toată discuția)
Divort Mihai25 Mihai25 Buna ziua, sunt in divort si am apartamentul ipotecat , ipoteca semnata si de sotia mea , am facut creditul de comun acord,acum cativa ani. Daca se ajunge la ... (vezi toată discuția)