avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cand pot sa dau examen scoala de soferi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cand pot sa dau examen scoala de soferi

am fost condamnat pt alcool la 8 luni cu suspendare cu hotarare definitiva pe 28 mai 2007,acum ma agit ca un nebun sa-mi anuleze permisul pt. ca politia inca nu l-a anulat si as dori sa stiu ce lege imi interzice sa fac scoala de soferi cu 2 luni inainte de 28 mai 2008(data cand fac un an de la ramanerea definitiva a pedepse de inchisoare cu suspendare)pt ca in lege spune ca am dreptul sa dau EXAMEN si nu ca am dreptul sa incep scoala dupa un an.
cel care obtine permisul la 18 ani poate sa faca scoala cu 3 luni inainte de a avea varsta implinita.
mi se spune ca nu am voie sa fac scoala dar nimeni nu stie in temeiul carei legi.
am presupus ca nu ai voie sa conduci nici chiar cu instructor langa tine in mai putin de un an de la ramanerea definitiva a hotarari dar eu sa zicem ca fac numai teorie timp de doua luni si apoi dupa trecerea unui an fac orele de condus deci care este problema?nu ai voisa faci nici legislatie in perioda aceasta si daca da in baza carei legi?
este obligatia mea sa merg la politie sa anulez permisul?
mentionez ca din prima secunda cand am fost oprit de politie am recunoscut fapta si am fost cooperant am refuzat orice "smecherie" sau interventie pt. ca eu am considerat ca trebuie sa iau o lectie dura pe aceasta tema si ca de atunci nu mai consum alcool in nicio imprejurare am considerat mai mult decat justa pedeapsa dar acum as dori sa stiu daca am dreptul legal sa dau examen la un an sau sa fac scoala din nou .mentionez ca in lege spune ca poti sa dai examen.
va multumesc anticipat pt sfaturile dv.
Cel mai recent răspuns: cristikitara , utilizator 09:38, 3 Aprilie 2008
Chiar nu se intelege ce doriti. :((
Aveti permis, dar n-aveti 18 ani? Si vreti sa faceti scoala? Dar ati fost condamnat?
eu am permisul anulat deci nu pot sa mai am 18 ani(as vrea eu)concret as dori sa stiu daca pot face scoala de soferi inainte de termenul de 1 an de la ramanerea definitiva a hotarari de condamnare la inchisoare cu suspendare si faceam o analogie cu situatia in care poti sa faci scoala cu 3 luni inainte de a implini 18 ani.
Conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice - Modificată şi completată prin O.U.G. nr.63/2006, -Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:

b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

asta o stiu si eu perfect dar pe la politie spun "nu domne atunci ai voie sa te duci la scoala de soferi" ori asta mai inseamna 39 de zile.
cu anula rea permisului ma poate cineva ajuta ?(in sensul ca politia nu mi-a anulat inca permisul si ma tot plimba cu niste acte de colo colo spunandu-mi ca este datoria mea sa umblu sa-mi anulez permisul)
Te poti duce la scoala de soferi , dar la examen trebuie sa te prezinti dupa ce a trecut termenul prevazut de lege pentru situatia descrisa de tine.

Nu este de datoria ta sa alergi ca sa-ti anulezi permisul .....:rofl: ..... asta chiar nu am mai auzit-o .... sa alerge sa-si anuleze permisul ...:D

Alte discuții în legătură

Alcool la volan valy_mag valy_mag buna seara, as avea si eu o intrebare, daca ma poate cineva lamuri... anu trecut, in data de 25.01.2015 am fost oprit de un echipaj de politie, am a suflat in ... (vezi toată discuția)
Permis anulat puiu cioara puiu cioara Buna ziua ! Am anulat permis 1 an condamn.1 an cu susp.Facut munca in folos. facut curs platit amenda ! Pe 1 sept 2020 fac un an de la hot.Pot da examen scris ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit o pedeapsa cu suspendare pentru conducere ... Florian90 Florian90 Buna ziua, Am primit o pedeapsa cu suspendare pentru conducere autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice, decizia finala a fost anul trecut pe 10 ... (vezi toată discuția)