Buna ziua,
am o amenda la care este atasata o fotografie despre masina mea. La cererea mea, prin plangere contraventionala de a prezenta actele doveditoare din care rezulta daca aparatul de fotografiat este omologat sau nu, am primit o nota de sedinta prin care se afirma, ca "aparatul nu este omologat metrologic, deoarece nu inregistreaza parametri valabili cum ar fi viteza sau greutatea ori alte date care sa genereze abateri care ar trebui controlate si atestate din punct de vedere metrologic".
Dupa cum stiu, orice document este legal, daca este facut cu un aparat omologat. (poza, video etc.)
Care este legea care declara acest fapt?
Va multumesc pentru raspuns.
Prinz78
NU se aplica chestia cu omologarea aici. Poza e poza. Putea fi facuta si cu telefonul. Explicatia data mai sus este foarte clara, aici nu sunt parametri care trebuie pusi in evidenta.
Pot fi folosite ca probe intr-un proces penal inregistrarile audio sau video facute de agenti cu aparate personale care nu sunt omologate?
Alte discuții în legătură
Inregistrare video
cyan
am o intrebare, poate ciudata. cum se prezinta practic in instanta de catre politia rutiera inregistrarea video a incalcarii unei reguli de circulatie. vine ... (vezi toată discuția)