In motivele de recurs ar trebui sa sustineti ca nu aveti pregatire juridica si nici nu v-ati permis angajarea unui aparator, motiv pentru care nu ati solicitat probe la instanta de fond.
Insa instanta de recurs, in virtutea rolului activ pe care il are si in vederea aflarii adevarului, ar putea incuviinta proba solicitata de dvs. si in consecinta ar putea in temeiul art.129 (5) C.proc.civ. sa ordone administrarea probei despre care ne vorbiti.
Pana sa ajunga acolo, nu vad temei de recurs... Legal, care e temeiul? :hm: Ce art, ce principuu ce se aplica pentru admiterea recursurilor, ceva... Ca, pana una-alta, il vad inadmisibil...
Daca instanta l-a intrebat de probe si userul nu a propus nimic, asta e! Sanatate si drum bun! Daca nu a intrebat, mai depinde si de cererea de chemare in judecata... Si trebuie atacata hotararea in ceea ce a consemnat, ca s-a consemnat gresit etc.
E grele, grele pentru un om care nu a gasit momentul oportun sa ceara probe la fond...
Poate ne spune d-l Calandrino ce s-a intamplat la acel termen de judecata cand dosarul a ramas in pronuntare.
In cuprinsul contestatiei/plangerii impotriva p.v. ati solicitat probe?
Referitor la sustinerea d-nei AVLIL completez cu mentiunea ca disp. Art. 304 ind.1 C.proc.civ.prevad : "Recursul declarat impotriva unei hotarari care, potrivit legii, nu poate fi atacata cu apel nu este limitat la motivele de casare prevazute in art.304, instanta putand sa examineze cauza sub toate aspectele".
:offtopic: Va rog sa nu mai postati mesaje consecutive. AL
Repet: il vad inadmisibil daca nu se critica serios sentinta... Iar noi nu stim ce scrie la sentinta, cat e de intemeiata sau nu...
Ala ca nu a avut avocat, nu e temei de recurs... Nu stia si acum stie...
Ok, daca se ajunge la administrarea de probe, se obtin cele ce doreste userul mai devreme sau mai tarziu, dar... se ajunge acolo?
Nu stiu ce sa spun... e cu dus si-ntors, depinde si de sentinta...
Daca era un jurist, ok, era mai usor de argumentat. Vorbim insa de un justitiabil care nu a stiut cand sa tipe ca vrea probe... Asta vreau sa spun...
In plus, ar trebui trimis spre rejudecare, nu? Nu pastrat spre judecare la instanta de recurs, nu? Zic si eu...
In primul rand, va multumesc rumos pentru interesul acordat subiectului meu.
In ceea ce priveste sentinta, instanta a constatat ca petentul nu a cerut administrare de probe. Pe de alta parte, nici intimata IPJ Vrancea nu a depus la dosar intampinare, asa ca "temeinicia" hotararii s-a bazat pe fotografia efectuata de camera de supravehere a aparatului radar fix. Eu am cerut in cuprinsul cererii "sa mi se comunice prin intampinare calitatea agentului constatator", insa acest aspect nu a fost luat in calcul de instanta, datorita faptului ca nici nu a precizat acest aspect in hotararea pe care am primit-o. Mai mult, instanta a considerat "de la sine putere" ca acea poza este efectuata cu un aparat tehnic omologat metrologic- fara a avea un buletin de verificare metrologica a paratului radar. In concluzie, sentinta s-a bazat pe o simpla fotografie.
PS Fotografia a fost efectuata la ora 3 dimineata, iar din sensul opus se poate observa ca exista si o alta masina care a trecut atunci cand s-a efectuat poza. Eu consider ca viteza indicata in procesul-verbal reprezinta vitezele cumulate a masinii mele si a masinii ce se deplasa pe sens opus.