avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... suspendare activitate firma
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

suspendare activitate firma

Buna ziua!
Am lucrat la o agentie de turism si in data de 6 dec am primit comunicarea de preaviz de incetare a activitatii mele in agentie ca urmare a suspendarii activitatii societatii.
Va rog sa-mi spuneti care sunt drepturile mele acum (am dreptul la salariu compensatoriu, am dreptul la plata zilelor de concediu neluate (in 2010)?).
Astazi cand am vorbit cu unul dintre actionarii acestei societati, mi-a spus ca ei nu au bani de unde sa ne dea. ca ne vor da numai salariul pe luna Dec si atat. Ei au mai multe agentii in diverse orase ale tarii, unde angajatii au pe cartea de munca trecuta jumatate de norma, iar diferenta de salariu se achita pe un contract de comision (ei lucrand norma intreaga). Pot sa fac reclamatie la ITM pentru ceea ce se intampla in alte agentii din acelasi trust? Aici sunt incluse mult mai multe firme (un ziar, o scoala de turism, etc), unde situatia este chiar mai grea (ei au pe cartea de munca 1 ora si lucreaza 8 - la negru).
Astept raspunsul Dvs. cat mai repede.

Va multumesc anticipat,
Ioana
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 18:43, 11 Ianuarie 2011
daca aveti neintelegeri cu angajatorul si nu va puteti recupera drepturile inclusiv concediul neefectuat, adresati-va departamentului de control din cadrul ITM, pentru un eventual control!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz plata salariu compensatoriu si plata zile de concediu neefectuate macovei adina macovei adina Buna ziua, Angajatorul refuza sa imi plateasca salariu compensatoriu si zilele de concediu neefectuate.Am facut sesizare la ITM, au fost in control iar ... (vezi toată discuția)
Recuperarea drepturilor banesti care mi se cuvin dupa incetarea contractului de munca PetreaCorina PetreaCorina Am fost angajata a unei firme de schimb valutar din Bucuresti (eu locuiesc in Brasov). Data de 2 iunie 2010 a fost ultima zi de lucru ( am fost ... (vezi toată discuția)
Inchidere societate ContSters111252 ContSters111252 Daca inchid o societate comerciala care are un angajat cum trebuie sa procedez pentru a desface contractul de munca al acestuia? Ce documente trebuie sa depun ... (vezi toată discuția)