avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz plata salariu compensatoriu si plata zile de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz plata salariu compensatoriu si plata zile de concediu neefectuate

Buna ziua,

Angajatorul refuza sa imi plateasca salariu compensatoriu si zilele de concediu neefectuate.Am facut sesizare la ITM, au fost in control iar raspunsul a fost urmatorul:

"Deoarece la data controlului, angajatorul nu a facut dovada acordarii indemnizatiei pentru concediul de odihna neefectuat, a compensatiei de cel putin un salariu lunar in afara drepturilor banasti cuvenite la zi ca urmare a concedierii,au fost dispuse masuri obligatorii in limitele prev. art 6 si 19 din legea 108/1999, republicata.

In consecinta, va indrumam sa va adresati angajatorului in vederea acordarii drepturilor banesti mentionate mai sus"

Intrebarile mele sunt urmatorele:
1. Cei de ITM pot sa o oblige sa imi dea banii avnd in cvedere ca se aplica amenzi pt. neaplicarea deciziilor sau trebuie sa merg in instanta?
2. Cum sa ma adresez angajatorului, avand in vedere ca nu vrea sa mai aiba de a face cu mine (telefonic sau fata in fata) ?

Va multmesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: maryus75 , utilizator 16:18, 14 Iulie 2010
Buna ziua.Recomandarea mea este sa va angajati un avocat si sa va adresati instantei de judecata competenta.Onorariul pe care il veti achita avocatului il veti recupera ca si cheltuieli de judecata.
Va adresati Tribunalului din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
Imi puteti spune va rog ce acte sunt necesare pentru a chema angajatorul in instanta in cazul in care acesta refuza sa imi plateasca salariu compensatoriu si zilele de concediu de odihna neefectuate, deoarece ma gandesc sa ma reprezint singura in instanta?
eu am atasat langa cererea de judecata copie dupa decizia de concediere si copie dupa CIM,asa cum am fost sfatuit aici pe forum si ulterior si de un avocat.mi se pare curios faptul ca mie ITM-ul mi-a refuzat sesizarea pt. un salar compensator,spunand ca acesta nu se acorda decat in cazul concedierilor colective,sau daca firma e afiliata asociatiilor patronale semnatare a CCMUN(firma mea nu avea CCM valabil la ora concedierii mele).insa eu i-am actionat in judecata pt. acest salar deoarece am observat ca spetele de pana acum imi dau dreptate,la fel ca si consultantii de pe acest forum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de concediere individualavconform art.65 codul muncii antoheionel antoheionel Buna ziua! Am primit prin posta decizia de concediere in baza art.65 din codul muncii, azi 05.02.2009.Preavizul imi expira pe data de 6 februarie ... (vezi toată discuția)
Nota lichidare DYC DYC Buna ziua, Am fost concediat cu art. 68 (concediere colectiva) si am efectuat preavizul de 20 de zile, astazi fiind ultima zi(17.12.209 ). Problema este ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu ?conform ccmun 2007-2010 szidonia szidonia Am avut o situatie foarte interesanta astazi.Am fost la ITM si am depus sesizare impotriva fostei firme unde am lucrat in legatura cu salariul ... (vezi toată discuția)