avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nota lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nota lichidare

Buna ziua,

Am fost concediat cu art. 68 (concediere colectiva) si am efectuat preavizul de 20 de zile, astazi fiind ultima zi(17.12.209 ). Problema este urmatoarea: angajatorul doreste sa-mi dea toate actele la data de 15.1.2010, inclusiv nota de lichidare.
Eu as dori sa-mi faca nota de lichidare si sa predau obiectele de inventar la data incetarii activitatii. Cum procedez in situatia in care angajatorul nu doreste acest lucru?

Astept urgent un raspuns de la dvs.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 23:08, 2 Ianuarie 2010
Buna seara,
angajatorul trebuie sa va dea nota de lichidare in ultima zi de lucru.
carnetul e poibil sa fie inchis in ianuarie dar decizia de incetare si nota de lichidare trebuie sa vi le dea in ultima zi de lucru. Poate decizia sa intarzie vreo 3 zile pana o aduce vizata de la ITM dar nota de lichidare, se face intern.
Ideea este ca, daca ar fi sa incepeti lucrul in 18 decembrie in alta parte, cum a-ti dovedi ca nu mai lucrati in acest loc?
Angajatorul d.voastra ar trebui sa stie care sunt demersurile.
Tot inventarul trebuie predat inainte de incetarea activitatii.
Faceti un proces-verbal de predare a acestuia din care sa aveti 1 ex si dvs.
Daca totul este in regula, atunci angajatorul poate sa va dea nota de lichidare in ultima zi de lucru.

Cum adcia sa faceti predarea in ianuarie? Daca pana atunci se intampla ceva si lipsesc pozitii din inventar? Nu se poate asa ceva.
~ Conținut șters la cerere ~
Faceti o sesizare la ITM...si poate le da o amenda.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri, intr-un final am reusit sa o obtin dupa munca de lamurire. Cu permisiunea dvs va mai adresez o intrebare, pt. ca doresc sa ma adresez instantei pentru obtinerea contravalorii a aprox 700 de ore lucrate suplimentar in 2 ani de zile si a salariului compensatoriu care am inteles ca mi se cuvine pt. concedierea colectiva, avand contract colectiv la nivel de unitate, dar in care nu este trecuta partea cu salariul compensatoriu(cu toate ca in contractul la nivel national este prevazuta).
La o intrebare adresata unui reprezentant al firmei mi s-a raspuns in felul urmator: salariul compensatoriu mi se poate da decat daca il cer in instanta, iar referitor la orele suplimentare mi s-a spus ca eu nu pot dovedi ca mi s-a cerut sa le efectuez, neexistand o cerere scrisa in acest sens si nu exista condica de prezenta sau cartele magnetice, decat in sistemul informatic existand dovezi in acest sens. Exista undeva termenul de "munca voluntara", cum vor ei sa insinueze?

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu madalina85 madalina85 Buna ziua! Firma la care lucrez da faliment! Astept sa fiu concediata!Vreau sa stiu daca voi primi salariu compensatoriu! In contractul nostru colectiv de ... (vezi toată discuția)
Salar compensatoriu ContSters100914 ContSters100914 in cazul in care Sindicatul a cerut in CCM acordarea salariului compensatoriu doar pentru cei ce au lucrat peste 1 an in firma acesta se mai acorda celor ... (vezi toată discuția)
Somaj mihalinatt mihalinatt Cu ce articol trebuie incheiata cartea de munca pentru a putea beneficia de somaj? Ce pasi trebuie urmati a.i. sa nu se comita greseli. Multumesc (vezi toată discuția)