avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nota lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nota lichidare

Buna ziua,

Am fost concediat cu art. 68 (concediere colectiva) si am efectuat preavizul de 20 de zile, astazi fiind ultima zi(17.12.209 ). Problema este urmatoarea: angajatorul doreste sa-mi dea toate actele la data de 15.1.2010, inclusiv nota de lichidare.
Eu as dori sa-mi faca nota de lichidare si sa predau obiectele de inventar la data incetarii activitatii. Cum procedez in situatia in care angajatorul nu doreste acest lucru?

Astept urgent un raspuns de la dvs.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 23:08, 2 Ianuarie 2010
Salariul compensatoriu, conform CCMUN se acorda in cazul concedierilor colective, indiferent daca este trecut sau nu in CCM la nivel de unitate, el exista in CCMUN, iar angajatorul este obligat sa vi-l ofere dat fiind faptul ca nu mai are nevoie de serviciile dvs. Preferabil ar fi sa vi-l acorde in ziua cu plata drepturilor salariale, in niciun caz in instanta. Referitor la' munca voluntara " , nimeni nu munceste pe gratis, toti avem obligatii la randul nostru. Daca refuza sa va plateasca acele ore , sesizati ITM, ori apelati la instanta de judecata. Angajatorul este cel care trebuie sa dovedeasca prezenta dvs. in unitatea respectiva.Iar cum acest lucru va fi mai greu din lipsa condicilor sau a cartelelor magnetice iar in sistemul informatic probabil se va vedea adevarata diferenta, dvs.aveti de castigat si nu ei. Multa bafta!
Ultima modificare: Vineri, 25 Decembrie 2009
ella_v, utilizator
Salariul compensator se acorda la incetarea CIM pentru motive care nu tin de persoana salariatului care poate fi atat in situatia unei concedieri individuale cat si colective,conform CCM unic la nivel national,daca CCM la nivel de unitate nu are alte prevederi mai avantajoase pentru salariat

ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.

Conform legii române Voluntariatul este activitatea de interes public desfasurata din proprie iniţiativa de orice persoana fizica, in folosul altora, fara a primi o contraprestaţie materiala.
Activitatea de voluntariat este reglementata in România prin Legea 195/2001.
la data comunicarii deciziei de concediere si inmanarii unui exemplar se poate primi si nota de lichidare
ptr. salarii compensatorii se prevede in art. 80 alin. (3) CCMUN 2007-2010 posibilitatea negocierii si acordarii acestora .
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Ianuarie 2010
ctynn, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu madalina85 madalina85 Buna ziua! Firma la care lucrez da faliment! Astept sa fiu concediata!Vreau sa stiu daca voi primi salariu compensatoriu! In contractul nostru colectiv de ... (vezi toată discuția)
Salar compensatoriu ContSters100914 ContSters100914 in cazul in care Sindicatul a cerut in CCM acordarea salariului compensatoriu doar pentru cei ce au lucrat peste 1 an in firma acesta se mai acorda celor ... (vezi toată discuția)
Somaj mihalinatt mihalinatt Cu ce articol trebuie incheiata cartea de munca pentru a putea beneficia de somaj? Ce pasi trebuie urmati a.i. sa nu se comita greseli. Multumesc (vezi toată discuția)