avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata salarii restante
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata salarii restante

Am fost angajata cu CIM pana in data de 10.01.2011. Nu am primit salariul pentru octombrie, noiembrie, decembrie 2010.
Cand pot solicita plata drepturilor salariale?E posibil sa ajung in instanta, desi incetarea s-a facut conf.art.55b.
In CIM nu am avut trecut tot salariul negociat.E posibil sa dovedesc ca am negociat un salariu mai mare si sa recuperez si banii ,,negrii"?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sca baloisibaloi , Avocat 18:45, 11 Ianuarie 2011
1. Drepturile salariale le puteti solicita in instanta in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va achite salariul.

2. Banii la negru sunt greu de dovedit in instanta, cel mai probabil veti primi salariul inscris in c.i.m.
salariul se dovedeste cu inscrisuri - contract si statele de plata. este una dintre problemele care apar in cazul in care salariul are 2 componente - cea alba si cea gri.
instanta va acorda doar ce reiese din actele ce vor fi depuse la dosarul cauzei.
Multumesc.
Mai exact cand ar trebui, daca patronul ar fi de buna credinta, sa-mi plateasca drepturile salariale, lichidarea.
si cum nu va fi de buna-credinta va trebuie sa promovati in instanta o actiune pt a va recupera drepturile salariale restante.
La data stabilita prin c.i.m. pentru plata salariilor.

Alte discuții în legătură

Salariu neplatit de angajator elagheorghe elagheorghe Buna ziua. Am o problema cu fostul angajator si neplata salariului. Am lucrat vreme de un an pentru acest angajator, avand incheiat un contract pe suma de 1200 ... (vezi toată discuția)
Salariu gri, dovada in instanta ContSters47405 ContSters47405 De doi ani lucrez la o societate, pe cim si statul de plata este inscris salariul minim pe economie, restul de bani ii primesc in plic. Cum pot dovedi in ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca si plata salariului alphinista alphinista am lucrat la o firma din bucuresti destul de renumita insa pe afara vopsit gardul inauntru leopardul.pe contractul de munca aveam salariul de 720ron in mana ... (vezi toată discuția)