avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract de munca si plata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract de munca si plata salariului

am lucrat la o firma din bucuresti destul de renumita insa pe afara vopsit gardul inauntru leopardul.pe contractul de munca aveam salariul de 720ron in mana 1200.sa ma intelegeti mai bine pe data de 5 ale lunii primeam 550ron bani aferenti contractului de munca cu fluturas iar restul pe data de 25 fara fluturas.in fine mi-am dat demisia am stat in preaviz,iar azi cand am fost sa-mi iau banii nu mi sau dat motivand ca nu au incasari si sa revin cu un telef luni sau marti.in situatia asta suntem mai multi angajati care am plecat avem de luat bani de la ei si pe 25 ian si pe 5 febr plus banii pe concediu.ce putem face unde am putea face o sesizare si cum?pt ca nereguli au f multe,ore suplimentare fara numar,ture de noapte neplatite etc si ce acte ne elibereaza firma in urma demisiei cu preaviz.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:15, 25 Ianuarie 2011
Sesizare ITM si/sau chemare in judecata pentru plata drepturilor salariale conforme cu CIM. Aranjamentul prin care ati incasat sume "la negru" nu este legala si nu o puteti invoca.
Plata sumelor la negru este foarte greu de dovedit in fata instantelor de judecata .. prin urmare, in urma unei actiuni va veti recupera numai ceea ce este scris pe c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie alphinista alphinista buna seara,lucrez la un hotel f renumit din bucuresti.din pacate pe afara e vopsit gardul inauntru leopardul.angajatii sunt tratati ca sclavi,muncim cu un ... (vezi toată discuția)
Demisie antonio30 antonio30 CIND ITI DEPUI DEMISIA NU ESTI OBLIGAT SA II STAI 15 ZILE IN PREAVIZ DAR EU AM STAT 2 ZILE SI MIA SPUS A GASIT INLOCUITOR ANGAJATORUL MAU INCURCAT.NU MIA DAT ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantii ContSters114672 ContSters114672 Sotul meu a lucrat intr-o firma de distributie, unde i s-au retinut lunar 200 lei pt 6 luni. Dupa ce a fost fortat sa plece, fortat sa isi dea demisie nu i s-a ... (vezi toată discuția)